Pacquaio doživio prvi nokaut u 13 godina i zaradio 25 milijuna eura: Sreća da nisam teže ozlijeđen

Screenshot (Youtube)

SJAJNI boksački spektakl u Las Vegasu koji nam je donio četvrti okršaj veličanstvenih boksača Mannyja Pacquiaoa i Juana Manuela Marqueza završio je nevjerojatnim nokautom. Marquez je slavio prekidom u šestoj rundi i time osvojio WBO titulu najboljeg boksača desetljeća!
 
Zanimanje za njihov četvrti i posljednji okršaj bilo je ogromno, sve ulaznice odavno su rasprodane, a na crnom tržištu one su se kretale od 500 dolara pa na više. Pokazalo se potpuno opravdanim, MGM Grand Garden Arena jedva je čekala da se u ringu nađu dva boksača koji imaju međusobne okršaje već punih osam godina, a ovog su puta morali jednom za sva vremena pokazati javnosti tko je bolji, iako je to gledaju čisto statistički bio Manny s dvije pobjede.

Borci su pružili odličan meč, moglo se vidjeti i nekoliko nokdauna. I jedan i drugi znali su se naći na podu ošamućeni protivnikovim udarcem, no sve je bilo gotovo u šestoj rundi u koju doduše nešto bolje ulazi Pacquiao, ali pri kraju runde naletio je jednu kontru i samo se srušio na pod bez svijesti!
 
Marquezovo veliko slavlje moglo je početo, osvojio je iznimno lijepu titulu, ne može se puno boksača pohvaliti da ih je jedna od najprestižnijih organizacija na svijetu proglasila borcem desetljeća, a ovo je definitivno bio meč koji će se dugo pamtiti i spada među najbolje koje smo vidjeli proteklih nekoliko godina.

Pacquiao: Čestitam suparniku, sreća da nisam ozbiljno ozlijeđen

Pacquiao je nakon nokauta prevezen u bolnicu na rutinske pretrage, nakon kojih nisu zabilježene teže ozljede. Filipinac se nedugo nakon toga obratio svojim navijačima.

"Prije svega želim se zahvaliti Bogu da ja, Juan Manuel, nisam teže ozlijeđen nakon meča. Želim čestitati svom suparniku na pobjedi i sjajnoj borbi. Mislim da su i gledatelji pobjednici, jer su jamačno mogli uživati u onome što smo im pružili. Preda mnom je sada dobar odmor, a potom slijedi povratak u ring", napisao je na svojoj službenoj stranici Filipinac, čime je demantirao sve glasine o svojoj mirovini.

Recimo i da je Pacquiao inkasirao oko 25 milijuna dolara za poraz u šestoj rundi!

Pročitajte više