Pamić: Pet puta smo spremniji od Kameruna, moramo ih dobiti

Foto: Hina

U SRIJEDU u Manausu Hrvatska će tražiti prvu pobjedu na Svjetskom nogometnom prvenstvu protiv Kameruna. Bit će to dvoboj poraženih iz prvog kola, Hrvati su od Brazila na otvaranju izgubili s 3:1, a Kamerunci od Meksika sa 1:0.

Sve osim naše pobjede protiv Kamerunaca značio bi vjerojatni oproštaj od Brazila. Iako pobjeda Hrvatske protiv Kameruna, s obzirom na njihovu jučerašnju prezentaciju protiv Meksika, ne bi trebala doći u pitanje, bivši reprezentativac i sadašnji trener Istre Igor Pamić upozorava.

''Mislim da to nije realna kvaliteta, budući da se vidi da je individualna kvaliteta puno veća nego što je pokazala momčad. Tako da je to zavaravajuće. Budu li mogli podići kvalietetu momčadske igre, onda to definitvno nije momčad za podcijeniti''.

Ipak s obzirom na viđeno u u takmici protiv Brazila, Pamić vjeruje u našu pobjedu.

''Definitivno smo mi individualno u najmanju ruku na njihovom nivou, ali smo kao momčad pet puta spremniji''.

"Brazil neće moći lako protiv Meksika"

Nema sumnje, puno će nam donijeti i povratak Mandžukića.

''Možemo više kombinirati, igrati s dva napadača, može Mandžukić biti dobar na krilnoj poziciji. Stvarno s njim imamo više mogućnosti u sastavljanju taktičkih zamisli''.

Pamić se osvrnuo i na Meksiko, koji je po njemu odlična momčad.

''Svi govore o slabom Kamerunu, no ja bih spomenuo jak Meksiko, momčad koja rijetko ne prolazi prvi krug na SP-u. Imaju ono nešto i mi moramo dobiti Kamerun, što sam uvjeren''.

A taj optimizam temelji i na izborniku Niki Kovaču.

''Siguran sam da se neće dogoditi što se nekim našim izbornicima u ovakvim situacijama prije događalo, da Hrvatska padne. Uvjeren sam da će ih Kovač znati dignuti i razgoropaditi, a da budu i mirni, staloženi i momčadski dobri. Također bit će i bitno kako će završiti utakmica Brazil - Meksiko, jer ovakav Brazil ne može baš sigurno upisati pobjedu protiv Meksika'', dodaje Pamić.

"Španjolsku ne bih još otpisivao"

Inače, jučerašnji dan u Brazilu obilježio je debakl Svjetskih prvaka u Slavadoru u skupni B. Nizozemska je gubila 1:0, no u fantastičnom preokretu slavila je protiv branitelja naslova Španjolske 5:1. U drugoj utakmici skupine Čile je pokazao da će biti tvrd orah svladavši Australiju 3:1. Pamić se osvrnuo i na nizozemsko demoliranje Španjolaca. Više razloga utjecalo je na konačan rezultat, smatra 'Div iz Žminja'.

''Reprezentacija Nizozemske je izuzetno brza i agresivna, a Španjolska iskusna, ali ipak četiri godine starija. Španjolska je u prvom dijelu apsolutno dominirala i da je Silva zabio gol za 2:0 vjerojatno bi danas pričali o pet komada u mreži Nizozemske'', rekao je Pamić i nastavio analizu.

''Iznenadni drugi gol pokazao je ranjivost Španjolske jer se pokazala njihova nervoza, očigledno nisu naučili gubiti i to ih je poremetilo. I treći gol, koji je za mene bio čisti prekršaj na Casillasu, a to ih je dotuklo. Tad su se raspali, a Nizozemci razgoropadili''.

''Ja Španjolsku ne bih otpisivao jer je u prvom poluvremenu pokazala veliku snagu protiv prave reprezentacije'', poručio je Pamić.

Pročitajte više