Partizan sjajnim početkom slomio Cedevitu, Babić: "Nismo se snašli, nadjačali su nas"

Foto: Hina

U DERBIJU 16. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je poražena u Beogradu od Partizana 64:76 (7:16, 17:23, 20:21, 20:16).
 
Partizan je otvorio utakmicu serijom 12:0 i više nije ispuštao prednost do kraja dvoboja. Najefikasniji igrač u pobjedničkim redovima bio je Saša Pavlović sa 19 koševa, dok je Mihajlo Andrić dodao 14 koševa. Kod Cedevite najbolji su bili Miro Bilan sa 20 i Luka Babić sa 14 koševa.
 
"Otvaranje utakmice dobrim je dijelom usmjerilo tijek cijelog susreta. Od početka je i govor tijela, kao i sve ostalo, ukazivao da nismo spremni za ovakvu utakmicu. Vraćali smo se u par navrata, imali priliku da možda i preokrenemo, ali nakon svega to ne bi bilo zasluženo. Čestitke Partizanu na izvedbi i pobjedi", rekao je Repeša nakon susreta.
 
"Znali smo da nas čeka teška utakmica, pogotovo fizički. Partizan je ušao dosta jako, mi se nismo dobro snašli i to je rezultiralo ovakvim raspletom", rekao je Luka Babić poslije poraza.
 
U prvom ovosezonskom srazu između Cedevite i Partizana Zagrepčani su u 3. kolu u Domu sportova uvjerljivo svladali sa 70:50. Partizan je u Beogradu uzvratio, ali nije uspio nadoknaditi minus 20 koševa iz Zagreba što bi mu donijelo bolji međusobni skor.
 
Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 15 pobjeda i susretom manje. Na drugom mjestu je Budućnost (12-3), Cedevita je treća (11-5), a Partizan je četvrti (9-7). Slijede Union Olimpija i Cibona sa skorom 8-7.
 
 

Pročitajte više