Paul George ostavio Pacerse u igri! LeBron odigrao najgoru play off utakmicu karijere

Foto: Hina / EPA 

AKTUALNI NBA prvaci iz Miamija propustili su prvu 'meč loptu' za plasman u veliko finale.

U petom susretu finala Istoka Indiana Pacersi su u Indianapolisu pobijedili Miami 93:90 i u seriji na četiri pobjede smanjili na 2:3. Novu priliku Miami će imati za dva dana u svojoj dvorani, dok bi se možebitna, sedma i odlučujuća utakmica igrala u Indianapolisu 1. lipnja.

Pacerse je do pobjede vukao sjajni Paul George sa 37 koševa, šest skokova i šest ukradenih lopti. Geroge je bio posebno inspiriran u posljednjih 12 minuta tijekom kojih je zabio 21 koš.

"George je bio sjajan. Vukao nas je u završnici. Rekao sam dečkima prije utakmice da jedino uz hrabru i napadačku utakmicu imamo izgleda. Ovo je momčad koja se ne predaje. Još uvijek ništa nije izgubljeno," kazao je trener domaćeg sastava Frank Vogel.

David West je dodao 19 koševa i devet skokova, Lance Stephenson 12 koševa, a Roy Hibb 10 koševa i 12 skokova.

Na drugoj strani posve je podbacio najbolji igrač Heata LeBron James koji je ubacio svega sedam koševa, uz šut iz igre 2-10 što je njegov najgori učinak u karijeri u doigravanju.

James je na parketu proveo svega 25 minuta zbog toga što je početkom treće dionice ušao u probleme s osobnim pogreškama, pa je veliki dio susreta proveo na klupi. Kod Miamija najefikasniji su bili Chris Bosh sa 20, te Dwyane Wade i Rashard Lewis sa po 18 koševa.

Pročitajte više