Perković uzela europsko zlato svojim najboljim rezultatom sezone!

HRVATSKA rekorderka u bacanju diska Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji do 23 godine na Europskom zimskom bacačkom kupu u crnogorskom Baru.

U prvom međunarodnom natjecanju nakon odrađene šestomjesečne suspenzije zbog dopinga Perković je briljirala i sa 67.19 metara nadmašila svoj najbolji rezultat ove sezone (66.85), postavljen prije dva tjedna u Splitu. Za hrvatskim je rekordom ostala “kratka” 77 centimetara.

Nakon uvodnog neispravnog hica, Perković je krenula u sjajnu seriju. Bacala je redom 66.02, 62.83, 62.75, 67.19 i 66.28 metara. Najbližu je konkurenticu, Irinu Rodrigues iz Portugala, ostavila iza sebe za više od 12 metara (54.83). Treće je mjesto pripalo Ukrajinki Juliji Kurilo (52.03).

Nijemica Muller postavila novi rezultat sezone

Zvijezda dana među diskašicama u nedjelju je ipak bila Njemica Nadine Müller koja je bacala u seniorskoj konkurenciji i pobijedila sa 68.89 metara što joj je osobni rekord i najbolji rezultat ove godine u svijetu. Dosad je najbolji svjetski rezultat bio upravo onaj splitski Sandre Perković. I Müller je imala čudesnu seriju hitaca, nijednom nija bacila kraće od 65 metara.

"Jako sam zadovoljna plasmanom i rezultatom, bacila sam svoj najbolji rezultat ove sezone, u dobroj sam formi i nastavljam s pripremama za Olimpijske igre. Čestitam Njemici  Müller i veselim se idućem natjecanju na kojem ćemo se susresti i odmjeriti snage", rekla je nakon natjecanja Sandra Perković.

Pobjeda Marina Premerua u bacanju kugle

Hrvatski atletičar Marin Premeru osvojio je prvo mjesto u bacanju kugle za seniore do 23 godine.

Pobijedio je Premeru hicem od 19.49 metara. Drugi je bio Ukrajinac Dmitro Savacki (18.76m), a treći Rus Maksim Afonin (18.73m).

"Prije svega sam zadovoljan plasmanom, nedostajala mi je još samo ova medalja da upotpunim svoju kolekciju. Žao mi je što nisam prebacio 20 metara jer sam imao dva hica preko 20 metara s malim prijestupima, ali ovo je samo dokaz da sam spreman i da mogu očekivati još bolje rezultate u mjesecima koji dolaze", rekao je Premeru.

Pročitajte više