Play-off pred vratima: Zagreb će dobiti novog mininogometnog prvaka

Foto: Hrvatski mininogometni savez
 

NAKON osam mjeseci mininogometnih uzbuđenja u metropoli, ovoga vikenda odigrane su utakmice posljednjeg kola 1. lige i 2. lige, nakon kojih smo saznali koji klubovi su sudionici play-offa koji se održava 17.5.i 18.5.

Direktan plasman u polufinale izborili su SVAČKA i KMN OLIMPIJA LJUBLJANA u 1. ligi, te KRALJEVEC NA SUTLI i CB PIKI u natjecanju 2.lige. U repasažu ćemo u obje lige gledati odlične susrete u kojima se sastaju MNK KUSTOŠIJA FS GREEN ROOM – CIUDAD FORTALEZA, DAMAGED JEANS TEATRO SOKOL – CB TRAKA (1.liga), HOTEL SPORT – GRUPA TNT, PEUGEOT FINANCIRANJE – FC ŠKOLJAK (2.liga).

Zanimljivo je da je u posljednjem kolu KMN Olimpija Ljubljana pobijedila Damaged Jeans Teatro Sokol, te preskočila MNK Kustošiju FS Green room koja je poražena od Svačke i osigurala direktan plasman u play-off. Upravo KMN Olimpija Ljubljana u polufinalu čeka pobjednika para MNK Kustošija – Ciudad fortaleza i ukoliko to budu dečki iz Kustošije gledat ćemo odlično polufinale. S druge strasne iskusna momčad Svačke i ove sezone je rutinirano došla do prvog mjesta, te s obzirom na svoje iskustvo u velikim utakmicama, imaju pravo nadati se nastupu u finalnom susretu koji će nam dati novog prvaka Zagreba u mininogometu. Podsjetimo, prošlogodišnji pobjednik bila je momčad Maredo grill.

Nakon derbija posljednjeg kola u kojemu je Svačka pobijedila Kustošiju i zasjela na 1. mjesto, razgovarali smo sa kapetanom Svačke i hrvatske reprezentacije Tvrtkom Močibobom.

Sezona je pri kraju,trajala je više od osam mjeseci, kakvi su vaši dojmovi?

"Sezona je bila duga i neizvjesna. Duga jer se igralo trokružno, a neizvjesna jer su klubovi koji nastupaju vrlo izjednačeni i svaka utakmica bila je svojevrstan derbi. Osim toga do zadnjeg kola se nije znalo tko će biti prvi, drugi ili treći, to mnogo govori o sezoni".

Izborili ste direktan plasman u polufinale play-offa, kako vidite vaše šanse u polufinalu?

"U regularnom dijelu sezone završili smo prvi, a to znači da očekujem da na kraju budemo prvaci Zagreba, samim time sam vam odgovorio na pitanje o polufinalnom dvoboju".

Koju momčad bi htjeli izbjeći u polufinalu ili eventualnom finalu?

"Apsolutno je svejedno s kojom ćemo momčadi igrati, nikoga nećemo podcijenit, a ne bojimo se nikoga, neka drugi razmisljaju o nama".

Dojam o prvenstvu Zagreba ove sezone?

"Svačka igra već dugi niz godina pa mogu reći da je liga svake godine sve kvalitetnija .Osim momčadi i druge stvari funkciniraju sve bolje i bolje. Prije svega tu mislim na suce, organizaciju,točnost satnice,teren itd. Ako je sudeći prema viđenom ove sezone, sljedeća će biti još bolja u organizacijskom smislu i to je odlično".

Kreće okupljanje reprezentacije, hoćete li biti jači ove godine i koje mjesto priželjkujete u Izraelu?

"Na ovo pitanje odgovoriti ću kratko: moramo popraviti rezultat sa prošlog europskog prvenstva za jedno mjesto, haha..."

Svačka iduće sezone?

"Bit cemo jednu godinu stariji,malo iskusniji i puno opasniji, haha".

Sigurno je da ćemo gledati uzbudljivu završnicu za prvaka Zagreba, stoga zašto ne otići na SC Rudeš 18. travnja i pogledati odličan mininogomet i pozdraviti nove prvake Zagreba.


 

Pročitajte više