Pokrajac najavljuje okršaj protiv Jimma: Ganjam borbu večeri, a nokaut će onda doći sam!

Foto: Fightsite

ISPRED Igora Pokrajca je još jedna "kanadska avantura". Prva je bila sretna i završila je nokautiranjem Krysztofa Soszynskog, druga, ona protiv Vinnyja Magalhaesa, sigurno nije zadovoljila njegove apetite, a 16. lipnja u Winnipegu ga očekuje težak zadatak i kanadski nokauter Ryan Jimmo.

Nakon dvoboja protiv Stephana Bonnara 2010. godine bit će to prvi put da se Pokrajac našao među glavnim dvobojima večeri, a zanimljivo, tek nakon četiri godine u UFC-u, Igor je prvi put dobio šansu biti na "main cardu" jedne PPV priredbe. Velika stvar za The Dukea, a velika stvar i za čitavu hrvatsku i regionalnu MMA scenu. Kada tome pribrojite Stipu Miočića koji zajedno sa Royjem Nelsonom čini co-main event večeri, dobijete borilačku poslasticu kakvu hrvatski ljubitelji slobodne jako rijetko imaju prilike doživjeti.

Prijenos uživo možete pogledati na Fight Channel PPV-u (MaxTv, Bnet) u noći sa subote na nedjelju 16. lipna s početkom u 04:00h.

U intervjuu za Fight Site, Pokrajac je odmah na startu objasnio kako je nakon dugo vremena pripremati se za meč bez dugogodišnjeg trenera Gorana Babića. Dvojac je prije nekoliko mjeseci prekinuo prilično uspješnu suradnju...

"Završna faza je gotova, priprema se još zadnji tjedan prije puta koji slijedi u utorak. Ovo mi je i prvi put da sam s novim timom. Moj glavni trener je sada Zvonimir Boban, tu je i crni BJJ pojas Bojan Mirković koji radi pod timom Werdum, te standardno, čovjek koji je zadužen za kondicijsku pripremu - Goran Sajko", objašnjava Pokrajac i dodaje:

"Radili smo standardan posao pripreme kao za svaki meč, no s trenerom Bobanom sam se dignuo na jednu razinu više i napredovao sam u stvarima u kojima sam proteklih godina stagnirao kao što su koljena, udarci nogama i laktovi... Takve stvari ranije nisam niti radio, nego sam uglavnom bio fokusiran na boks. Moj bivši trener je taj dio jako dobro razradio, no nisam radio i na drugim tehnikama koje su potrebne za ovaj sport. Tu sam najviše napredovao."

Taktiku, vjerujemo, nećeš potpuno odavati?

"Prošao sam svaki scenarij borbe koji bi se mogao dogoditi. Tako radim svaki put, a tako sam se pripremao i za Jimma."

Otkazom nekih boraca si došao na "main card"?

"Drago mi je da sam upao u 'main card' ovako velike priredbe na kojoj se bore Rashad i Henderson. To je velika stvar. Čak je Jake Shields ostao u uvodnim borbama što samo pokazuje koliko sam povjerenje dobio. Moram ga opravdati."

Koliko je prošlo od posljednjeg "main carda" i jesi li tu privilegiju uspio i naplatiti od sponzora?

"Prvi put nakon dugo vremena sam na glavnom dijelu večeri. Nažalost, zbog kratkog vremena nisam uspio dobiti neke sponzore koji bih u slučaju da sam ranije imao tu informaciju sigurno osigurao. No, neke stvari se mogu popraviti i glede toga. Jako mi je bitno predstaviti se u najboljem mogućem svjetlu i opravdati povjerenje UFC-a. Ne samo da bi mi to osiguralo vrlo vjerojatno novi ugovor, nego bih možda dobio priliku na nekom sljedećem eventu opet biti na main cardu."

Kako doživljavaš Ryana Jimma?

"Ima tek dva meča u UFC-u. Prvi je bio ekspresno gotov jer je za samo sedam sekundi nokautirao našeg Anthonyja Perosha jednim desnim 'overhandom'. Drugi put se tukao s Te Hunom u Engleskoj. Dva puta ga je uzdrmao, no Te Huna se uspio oporaviti i pobijediti ga prije svega fizičkom spremom. Koliko sam vidio, radi se o karatašu i tako smo se i spremali. Smatram se boljim od njega u svim aspektima borbe, spreman sam i jedva čekam iduću subotu."

U kavez ćeš ući prije Jimma s obzirom da je on domaći borac. Je li to dobro ili loše?

"Za svakog protivnika sam uvijek fokusiran i jedva ga čekam promotriti. Ne opterećujem se koji po redu ulazim u oktogon, ali kada uđem prvi, nekako imam više vremena se fokusirati na njega i fokusirati ga u svojoj glavi. Vjerujem da će mi to dobro doći ovaj put."

Kanada je, čini se, tvoja druga domovina...Kakva su iskustva s prve dvije borbe?

"Ovo mi je drugi put protiv Kanađana i treći put u karijeri da se tamo borim. Imam dobra iskustva, njihova publika me podržava. Tamo sam nokautirao i Soszynskog, no neovisno o tome neću pasti pod pritisak jer se borim protiv domaćeg borca i činjenice da će on sigurno imati veliku potporu publike. Sjećate li se meča protiv Soszynskog kada je 20 tisuća ljudi bilo na njegovoj strani, a to me nije spriječilo da ga pobijedim."

Tri meča nakon tebe u kavez će ući i Stipe Miočić. Jako težak i zahtjevan posao?

"Slažem se, to je jako težak meč za Stipu, ali vjerujem da će pobijediti. Nelsona je teško rušiti, teško ga je nokautirati i nemoguće prisiliti na predaju jer je crni BJJ pojas. Nadam se da je Stipe spreman pogotovo nakon one borbe protiv Struvea koju je izgubio. Vjerujem da Nelsona može pobijediti 'klinč' taktikom koju je jako dobro primjenjivao protiv njega i Fabricio Werdum."

U "slobodno vrijeme" na NovojTV komentiraš FFC priredbe. Dojmovi?

"FFC je najbolja stvar koja se dogodila u regiji za ovaj sport. MMA liga je afirmirala neke borce koji su sada završili u FFC-u i postižu dobre rezultate. Razmazili ste nas prvom priredbom u Splitu i sada samo čekam još bolje mečeve. Naravno, to je nekada nemoguće. Organizacija je na vrhunskom nivou i podsjeća me na legendarne Pride dane s daškom UFC-a. Veselim se svaki put baš svim mečevima koji će se održati u FFC-u. U Poreču neću moći biti jer se tada vraćam iz Kanade, no moći ćete me vidjeti u Sarajevu, Skopju i ostalim gradovima koji su najavljeni u nastavku sezone."

Hvataš li i protiv Jimma bonus večeri?

"Ne odustajem od bonusa. Ganjat ću od početka punim gasom borbu večeri. Tražit ću borbu večeri, a onda bi nokaut mogao stići sam od sebe. Ne treba forsirati ovo drugo, nego se samo fokusirati na odrađivanje najboljeg meča koji mogu pružiti. Stoga ne propustite UFC 161 na Fight Channel PPV-u", zaključio je Igor Pokrajac.

Pročitajte više