Policija miruje: Nemamo novih saznanja o namještanju utakmica u Hrvatskoj

Foto: Andrija Lucic/Cropix

UHIĆENJEM čak 50 osoba u Mađarskoj, velika nogometna afera koju istražuju Interpol i Europol dobila je nastavak.

> U Hrvatskoj namješteno 18 utakmica?

Počeli su izlaziti i određeni detalji istrage, pa strani mediji otkrivaju da je sumnjivo i 18 utakmica igranih u - Hrvatskoj. Veći dio tih utakmica, pretpostavlja se, istražen je u akciji Offside kada je naša policija utvrdila pokušaj namještanja 12 dvoboja HNL-a. Helena Biočić iz Službe za odnose s javnošću MUP-a Media servisu je potvrdila da je i hrvatska policija sudjelovala u međunarodnoj akciji, kojoj je cilj bio razotkrivanje namještanja nogometnih utakmica.

"Hrvatska policija dio je istraživačkog tima u operaciji koju je predvodio Interpol. U akciji Offside koju smo provodili na području Hrvatske došli smo do nekih saznanja i informacija koje smo proslijedili, putem međunarodne pravne pomoći, Italiji i Mađarskoj", rekla je Biočić.

Iako se spominje 18 sumnjivih utakmica u Hrvatskoj, a akcija Offside istražila je šest utakmica manje, naša policija zasad ne pokreće nove istrage.

"Novih istraživanja i novih informacija u Hrvatskoj nije bilo, ali obzirom da je akcija Veto još uvijek u tijeku ukoliko dobijemo neke korisne informacije, naravno da ćemo po njima raditi", istaknula je Biočić.

Podsjetimo, od 380 utakmica koje istražuje Europol, najviše ih je sumnjivo u Turskoj - čak 79, a slijedi Njemačka sa 70 utakmica.
 

Pročitajte više