Poljaci: Barem nismo izgubili, i dalje smo u lovu

NEOBJAŠNJIVO je Francizsek Smuda odugovlačio s izmjenama u utakmici s Grčkom na otvaranju Eura. Nakon što su im Grci zabili pogodak početkom drugog poluvremena s igračem manje, Smuda je do kraja dvoboja mijenjao samo onda kad je morao (isključenje vratara Szczesnyja).

> Za start remi pun šokova: Grci se vratili iz ponora pa promašili penal za ludi preokret!

Poslije utakmice žalio je što njegovi igrači nisu uspjeli pobijediti

"Mi smo gubitnici, osim dva boda ostali smo i bez Szczesnyjog. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, ali kod njihovog izjednačujućeg gola i sreća nam je okrenula leđa", rekao je Smuda:

"Prve utakmice na velikim turnirima često završe neriješeno, a tako je bilo i ovaj put. Međutim, mi smo u nepovoljnom položaju, gorem nego prije utakmice kada sam u očima svojih igrača vidio pritisak. Neki su vjerojatno izgorjeli", dodao je je Smuda, a prenosi Wyborcza.pl.

U izjavi za poljsku televiziju njihov izbornik je također je apostrofirao "pritisak koji je sputao igrače":

"Čestitao sam im na njihovom izdanju. Rekao sam 'glavu gore, pa nismo izgubili'. Turnir je i dalje otvoren, ne možemo okrenuti glavu od činjenice da nismo pobijedili, ali moramo se usredotočiti na preostala dva susreta. Barem nismo izgubili. Još imamo za odigrati dvije utakmice i obje moramo dobiti. Igrači su očito bili pod velikim pritiskom, ali pokazali su veliki borbeni duh. Ova mlada momčad nije imala iskustvo grčke momčadi", emitirao je dašak optimizma Smuda.

Lewandowski: I dalje smo u lovu

Najbolji igrač Poljske i strijelac jedinog pogotka, Robert Lewandowski, slično je rezonirao:

"I dalje smo u lovu. Nadam se da ako ćemo igrati kao u prvom poluvremenu, da možemo dobiti preostale dvije utakmice", komentirao je sjajni napadač Borussije Dortmund.

Pročitajte više