Prljav, prljaviji, Clasico: Pogledajte Busquetsovo gaženje Pepeove glave i teatralno padanje nakon dodira

Screenshot: Youtube

OSIM po paradi zvijezda i spektakularnom nogometu, jedan od najvećih svjetskih derbija poznat je i po simuliranju, prljavim prekršajima i žicanju sudaca da suparniku pokažu karton ili dosude penal koji to nije.

Sve to vidjeli smo i u sinoćnjem Clasicu, gdje je opet nesportsko ponašanje bilo zaštitni znak velike utakmice. Istina je kako na svakoj utakmici ima takvih devijacija, kao i da se prljavštine ovdje ne mogu sakriti zbog desetaka kamera koje pokrivaju svaki pedalj terena, ali upravo zbog toga sramota je gledati kako se prebogate superzvijezde sramote pred milijardama gledatelja.

Iz sinoćnje ponude izdvajamo dvije situacije s kraja prvog poluvremena, nakon što je Messi izjednačio na 2:2. Fabregas i Pepe su se porječkali, poprijeko gledali i približili jedan drugom glavama poput dva ovna. Pat poziciju riješio je Marcelo, koji je suigračevu glavu gurno u Fabregasovu, a "veliki sportaš" Pepe na to je pao kao pokošen, a ništa manje teatralno po travnjaku se rasuo i suparnik u glavometu iz Barcelone.

Prije nego što su obojica zasluženo dobila žute kartone i dok je Pepe beživotno ležao na terenu, Sergio Busquets, još jedan poznati pobornik fair-playa, uradio je nešto odvratno: Kopačkom je nagazio ležećeg Pepea na glavu!

Pročitajte više