Prosinečki: Odlazak Bilića neće oslabiti hrvatsku reprezentaciju

ROBERT PROSINEČKI prokomentirao je nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu. Trener Zvezde je naglasio da je nedostajalo malo sreće da se Hrvatska probije u četvrtfinale i smatra da se odlazak Slavena Bilića neće puno osjetiti.

"Hrvatska je tijekom prvenstva pokazala da ima klasu, ali na kraju nije imala sreće. Naglašava se igra Marija Mandžukića, ali za mene on nije iznenađenje. Odlično je igrao u Wolfsburgu i davao golove. Također, Luka Modrić je dokazao da je igrač koji može igrati u bilo kojoj momčadi. Kakvu je samo šansu namjestio Ivanu Rakitiću i da je tada dao gol, vjerojatno bismo vidjeli iznenađenje i uspjeh Hrvatske", rekao je Prosinečki, prenosi srpski Sportal.

Prosinečki je naglasio da je sudac Wolfgang Stark u utakmici sa Španjolskom odradio jako loš posao.

"Mogu biti na suca i to ne zbog gola i mogućeg zaleđa Inieste, jer to nije toliko ni bilo važno. Situacije u šesnaestercu Španjolske, odnosno startovi nad Mandžukićem i Ćorlukom, mogli su biti okarakterizirani kao penali. Javnost u Hrvatskoj mora biti zadovoljna, jer su djelovali kao tim i stvarno je malo nedostajalo da prođu", kaže Prosinečki.

Hrvatsku sad čekaju kvalifikacija za SP 2014. u kojima će se boriti sa Srbijom, Walesom, Belgijom, Škotskom i Makedonijom. Bilić odlazi s kormila reprezentacije, a momčad će vjerojatno preuzeti Igor Štimac.

"Ne mislim da će značajno biti oslabljeni zbog toga. Bilić je dokazao da je vrhunski trener, napravio je rezultat, ali je važno da će momčad ostati uglavnom ista. Prerano je za davanje prognoza, ali će Hrvatska biti jedan od glavnih momčadi u grupi. To je dokazala igrama na Europskom prvenstvu, ali će kao i uvijek odlučiti nijanse. Naravno da ne treba otpisati Srbiju i Belgiju."

Pročitajte više