Rakitić: Halilović je u kompliciranoj situaciji, ali volio bih da ostane u prvoj momčadi Barce

Foto: Screenshot/Instagram

HRVATSKI reprezentativac i vezni igrač Barcelone Ivan Rakitić rekao je da Alen Halilović, koji se s prvom momčadi nalazi na pripremama u SAD-u, prolazi kroz tešku situaciju nakon prošle godine u kojoj je s Barcelonom B ispao u treću španjolsku ligu.
 
Rakitić bi volio da Halilović ostane u prvoj momčadi
 
"Situacija je za njega komplicirana nakon teške prošle sezone. Jako je mlad. Ima predispozicije postati jedan od najboljih igrača svijeta, no ono što svaki nogometaš želi je igrati i rasti", izjavio je Rakitić na konferenciji za medije u San Franciscu, gdje se Barcelona priprema za nadolazeću sezonu.
 
"Halilović dobro trenira, no na kraju će klub odlučiti što s njim. Ja bih ga volio imati ovdje, no vidjet ćemo što će biti nakon što razgovara s klubom", rekao je Rakitić koji je 19-godišnjem Haliloviću poput brata i mentora.
 
Barca do siječnja bez Turana i Aleixa Vidala
 
Trener Barcelone Luis Enrique naglasio je prije deset dana da je nezadovoljan svim igračima Barcelone B koja je lani bila posljednja među 22 momčadi druge španjolske lige. Poručio je da će oni sada igrati treću ligu jer je bitan rezultat Barcelone B koja zbog kazne FIFA-e ne može dovoditi nove igrače.
 
Za Barcelonu do siječnja ne mogu igrati niti pojačanja, vezni igrač Arda Turan i bočni Aleix Vidal, pristigli iz Atletico Madrida i Seville.
 
Halilović je lani sudjelovao u 30 od 41 utakmice Barcelone B, a u njih 22 je igrao od početka. No, samo je šest utakmica odigrao od prve do posljednje minute, a dva puta je neprimjereno reagirao na odluke trenera kad su ga vadili iz igre.
 
Halilović jedan od četvorice iz Barcelone B na pripremama u SAD-u
 
On je jedan od četvorice igrača Barcelone B koje je Enrique poveo na pripreme prve momčadi u Sjedinjenje Države, gdje se zbog dodatnih slobodnih dana ne nalaze petorica prvotimaca koji su ovo ljeto igrali na Copa Americi: Messi, Mascherano, Neymar, Dani Alves te vratar Bravo.
 
Halilović je u srijedu odigrao posljednjih 20 minuta u pobjedi Barcelone 2-1 nad LA Galaxyjem, dok je Rakitić počeo utakmicu te je zamijenjen na poluvremenu.
 
"Svakoga dana napredujemo i za mene je druga godina u klubu jako važna“, rekao je Rakitić. 
 
"Sada poznajem klub i sve suigrače. Ponosan sam što igram za Barcelonu i želim vratiti uloženo povjerenje te s navijačima uživati kao prošle sezone", istaknuo je.
 
Barcelona je lani osvojila Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i kup.
 
"Svi će sada jurišati na nas, no to je lijepo. Mi igrači se međusobno podbadamo, jer želimo dosegnuti maksimalni nivo. Ima puno stvari koje moramo popraviti, jer u mnogim utakmicama odlučuju detalji kojima se ne pridaje puno pozornosti", zaključio je Rakitić.

Pročitajte više