Reading osigurao promociju u Premiership!



DOMAĆOM pobjedom protiv Nottingham Foresta u 44. kolu Championship lige, nogometaši Readinga osigurali su povratak u najjači razred engleskog nogometa. Reading je jedan od najstarijih engleskih klubova, ali nikada nije igrao u prvoj ligi sve do sezone 2006/07. U Premiershipu se zadržao dvije sezone, a ovo mu je četvrta uzastopna sezona u drugom razredu.

Od sljedeće sezone će navijači Readinga opet uživati u prvoligaškom nogometu. Dva kola prije kraja u Championship ligi, Reading ima nedostižnih osam bodova prednosti pred trećeplasiranim West Hamom. Prva dva mjesta izravno vode u Premierligu. Blizu promociji je i drugoplasirani Southampton, koji zaostaje za Readingom tri boda, a od West Hama ima pet bodova više.

Nakon domaćeg poraza od Hulla 1:0 u 27. ligaškom kolu, Reading je držao tek osmu poziciju na ljestvici. No, u sljedećih 17 utakmica momčad menadžera Briana McDermotta ostvarila je 15 pobjeda, remi i poraz, te je s briljantnom formom u završnoj trećini sezone osigurala veliko slavlje.

Mogao je Reading i prošle sezone do promocije, ali je izgubio finale doigravanja od Swanseaja s 4-2. Zanimljivo da je Brian McDermott vođenje Readinga preuzeo 2009. godine od Brendana Rodgersa, aktualnog menadžera Swanseaja. Inače, pobjedu vrijednu plasmana u Premiership u utorak je Readingu na njegovom Madejski stadionu osigurao Mikele Leigertwood pogotkom glavom u 81. minuti.

Pročitajte više