Repeša: Bili smo najbolji, zaslužili smo Kup

Foto: Hina

JASMIN REPEŠA sinoć je osvojio još jedan trofej u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri. S Cedevitom je protiv Zagreba u Domu sportova stigao do Kupa Krešimira Ćosića, drugog u povijesti kluba.

Repeša sada ima tri osvojena hrvatska Kupa, najviše od svih hrvatskih trenera: "Uz puni respekt prema svima drugima, mislim da smo najbolje izgledali i zasluženo smo uzeli ovaj trofej. Oba dana smo bili solidni. Najavili smo da idemo s najiskrenijim ambicijama da osvojimo taj trofej i to smo i napravili. Iskrene čestitke svim igračima, članovima stručnog stožera i svim prijateljima kluba što su nam omogućili da imamo takve uvjete i da se nađemo u stanju da možemo osvojiti taj trofej", rekao je.

"Danas je bilo ključno odgovoriti s identičnom energijom kao i Zagreb. Malo smo u početku puštali u pick and roll obrani, no kasnije je to Miro stabilizirao. Problem koji se javio krajem treće četvrtine, reakcija na zonski presing, više je razlog mentalnog opuštanja. Kad se povede dvadesetak razlike misli se da je sve lagano, ali treba zadržati koncentraciju 40 minuta", dodao je.

Kapetan Marino Baždarić slavio je sa suigračima i čestitao im na velikom uspjehu: "Od samog početka smo kontrolirali rezultat i igru. Relativno na miran način smo priveli utakmicu kraju i mislim da smo na ovom turniru najviše pokazali među četiri aktera"


Osim osvojene titule dobra vijest za budućnost Cedevite je i produženje ugovora s velikim talentom Jusufom Nurkićem. On je to sam objavio na konferenciji za novinare poslije utakmice: "Hvala svima koji su nas došli podržati. Htjeli smo osvojiti prvi trofej, koji nam se ponudio u našoj dvorani, i dali smo sve od sebe. Svaka čast suigračima. Ja sam ovdje presretan i novost je da sam s klubom produžio ugovor na još četiri godine, do 2018. godine."

Trener Zagreba Danijel Jusup dodao je: "Čestitao bih Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Mislim da je presudila njihova kvaliteta, naročito ispod koša. Imali su 17 ofenzivnih skokova. I ono što su promašili su uhvatili i zabili, a tako je teško igrati. S takvim ofenzivnim skokom dobili su i sigurnost šuta izvana. Imali su komotnu poziciju, brzo su došli do prednosti i utakmicu priveli kraju. Svojim igračima moram čestitati na dobrom odnosu. Mi smo u ovom Kupu pokazali da u nekim trenucima možemo konkurirati ABA-ligašima i jedino uz jedan marljiv rad i posvećenost košarci možemo svoje igrače i momčad dovesti na višu razinu."
 

Pročitajte više