Repeša Ciboni donio naslov prvaka: Pogledajte što je prvo rekao nakon pobjede!



CIBONA je novi prvak Hrvatske! Vukovi su svladali Cedevitu sa 77:64 i tako stigli do treće pobjede u finalnoj seriji. Cibonašima je ovo 17. naslov prvaka Hrvatske.

Četvrta utakmica bila je posljednja šansa Cedeviti da pred svojom publikom u rasprodanom Domu sportova izjednači finalnu seriju protiv Cibone, no gosti su od početka i prve prednosti od 5:0 do samog kraja susreta držali sigurnu prednost pred prošlogodišnjim finalistima. Žestoka bitka vodila se gotovo dva sata  u prepunoj dvorani popola podijeljenoj na plavu i crvenu boju. Glasniji su večeras bili Cibonini, a Goran Suton na kraju im je u ime momčadi prvaka zahvalio predavši im prehat kojeg su navijači podignuli na tribinama!

Repeša: Bliže sam odlasku, nego ostanku

Prve riječi Jasmina Repeše nakon pobjede bile su: "Nemam riječi! Zaista nemam riječi, hvala svima!"

Na naše pitanje ostaje li u Ciboni Repeša je odgovorio: "Vidjet ćemo, najprije da proslavimo!".

Repeša je kasnije dodao: "Bliže sam odlasku nego ostanku, još nisam ništa potpisao. Uskočio sam ovdje kako bih pomogao prijatelju Prkačinu i ljudima u savezu s kojima sam ostao u dobrim odnosima. No, ako Repeša bude tražio 30 ili 40% onoga što može dobiti vani mislim da je to previše za vremena koja jesu u Hrvatskoj". Repeša je najavio kako će klubu predložiti novog trenera u slučaju svog odlaska te se zahvalio navijačima, ali i vodstvu kluba i Gradu Zagrebu na potpori.

Navijači su Repeši skandirali "Ostani, ostani", a zanimljivo, "Smogovci" su isto vikali i Draženu Anzuloviću dok je Cedevitin trener vodio žestoku raspravu sa sucima. Spomenimo i da je cijela dvorana Doma sportova zvižducima dočekala predsjednika HKS-a Danka Radića dok je dijelio medalje pobjednicima.

Osim Radića, utakmicu su došli pogledati i ministar Željko Jovanović, njegov pomoćnik Petar Skansi, Mirko Novosel, a uz parket su sjedili i Nikša Prkačin, Ivica Lovrić i Zdenko Antunović (vodeći ljudi Cibone), glavni sponzor Cedevite Emil Tedeschi sa suradnicima.

Veber o Anzuloviću: Vidjet ćemo...

Prošle sezone Cedevitu je u finalu pomeo Zagreb, a ove su uspjeli ostvariti tek jednu pobjedu. Predsjednik Cedevite Mladen Veber priznaje da je ovaj rezultat podbačaj.

"Podbačaj je, objektivno... Nije u skladu s ambicijama koje smo si zacrtali. Naš cilj bio je osvajanje prvenstva Hrvatske", rekao je Veber, a o sudbini trenera Dražena Anzulovića rekao je: "Vidjet ćemo, rano je još za sve".

Anzulović čeka odluku kluba: "Nemamo se čega sramiti, izgubili smo od boljih"

Anzulović je tijekom susreta bijesnio uz teren, čas na suce, čas na vlastite igrače pokazujući na očite pogreške, no nije pomoglo. Protivniku je samo mogao čestitati. Trener Cedevite komentirao je i mogućnost odlaska s klupe: "Ja s klubom imam ugovor, a na klubu je da odluči u kojem će pravcu krenuti. Čestitao sam svojim igračima. Mislim da se nemaju čega sramiti. Naletjeli su na u ovom trenutku bolju momčad i mislim da su dali svoj maksimum."

"Čestitam Ciboni na osvojenoj tituli. Mislim da su zasluženo osvojili naslov. Odlučila je bolja fizička i psihološka pripremljenost i koncentracija. Mislim da nismo bili spremni na jedan ovakav ritam koji je Cibona nametnula. Moram isto tako čestitati svojoj ekipi. Mislim da smo imali uspješnu sezonu i da su dečki dali maksimalno u granicama svojih mogućnosti. Čestitam im i to sam im rekao u svlačionici. Nemaju se čega sramiti. Naletjeli smo na u ovom trenutku bolju ekipu i mi smo napravili maksimum ove sezone", dodao je Anzulović.

Cedevita je Cibonu u prošloj utakmici iznenadila sa zonom. Jedno od pitanja bilo je zašto je Zula u ovoj utakmici toliko čekao sa postavljanjem zonske obrane? "Točno se sjećam. Stavio sam zonu u 17. minuti prvog poluvremena. U drugoj četvrtini nismo mogli dobiti jednu agresivnost i nismo mogli igrati u takvom tempu koji je Cibona napravila, s puno čvrstine i grubosti. Zato sam tražio veću dozu agresivnosti i stoga sam se odlučio da kasnije krenem sa zonom", rekao je strateg Cedevite.

El-Amin - čovjek odluke
 
Jedini dvocifreni igrač Cedevite bio je Owens sa 14 koševa. Draper, od kojeg se uoči ove sezone očekivalo da bude najbolji igrač Cedevite, u cijeloj je utakmici imao tek jedan ubačaj iz igre (zabio tricu na isteku treće četvrtine) i ukupno skupio četiri poena. Cedevita je dobro izgledala u prvom dijelu dok su ju nosili raspoloženi Warren, Owens i Opačak uz sigurnog Baždarića, no sve se raspalo u nastavku.
 
Cedevita je utakmicu počela s tri promašena šuta za tricu i Cibona je povela sa 0:6. Domaćini nisu došli u vodstvo u prvoj četvrtini. No, nakon manje od tri minute zbog dvije osobne pogreške Bilana u igru je ušao Chris Owens, a on se kasnije pokazao kao najboljim igračem Cedevite u prvom poluvremenu. Anzulovićeva momčad do isteka prve četvrtine tako je na krilima Owensa smanjila zaostatak na 28:20. Kasnije je Marko Car na asistenciju Dontayea Drapera pogodio tricu koja je viceprvacima ABA lige kod 23:22 donijela i prvo vodstvo na utakmici. Međutim, bilo je to i jedino vodstvo Cedevite.
 
Kus je s dvije trice odveo Cibose na osam poena prednosti uoči drugog poluvremena, Cedevita je smanjila preko Baždarića i Warrena na 39:46 na polovici treće četvrtine. Junak Cibonine pobjede bio je El-Amin, ključni čovjek Repešine momčadi ovog proljeća. Presudio je Cedeviti u finalu sa 16 poena, a prvi strijelac s 18 koševa bio je Kus, odlični Suton je dodao 13 poena i devet skokva, a uz njih odličan je bio i Rozić, a El-Amin dodao je dvije trice na početku posljednje četvrtine i Cedevita je bila bespomoćna.
 

Pročitajte više