Repeša najavio finale u Beogradu: "Zvezda i Cedevita su gospodski klubovi"

Foto: KKCedevita

CEDEVITA u subotu u Beogradu od 21 sat igra prvu utakmicu finala ABA lige protiv Crvene Zvezde. Prvak će postati momčad koja prva ostvari tri pobjede u finalu.
 
"Drago mi je da smo drugu godinu zaredom u finalu otkako sam ja trener. Zvezda ima prednost domaćeg terena, dva dana je odmornija, fizički je izuzetno moćna, iskusna i favorit u ovom okršaju", rekao je trener Cedevite Jasmin Repeša, čija je momčad u prošlosezonskom finalu izgubila od gradskog rivala Cibone.
 
Trener hrvatskog prvaka ne očekuje velike tenzije na terenu poput onih iz polufinala Zvezde i Partizana.
 
"Zvezda i mi smo gospodski klubovi i znamo kako se treba ponašati. Sigurno je da će oba kluba pokušati iskoristi podršku publike, ali u granicama dopuštenog."
 
Prve dvije utakmice igraju se u Beogradu, kao i potencijalna peta odlučujuća.
 
"Mi podjednako dobro igramo kod kuće i u gostima i na tome gradim optimizam. Nadam se da možemo dobiti jednu od tri utakmice u Beogradu. Ako ne dobijemo jednu, onda i ne zaslužujemo trofej", rekao je Repeša, trener kluba koji je plasmanom u finale ABA lige osigurao nastup u Euroligi sljedeće sezone.
 
"Čeka nas šlager sezone, finale... Zvezda je sjajna ekipa, odlično složena koja ima odličnu sezonu. Zvezda je favorit, ali ne znači da ćemo lagano ući u finale jer smo osigurali Euroligu", rekao je Miro Bilan, centar Cedevite.
 
Radonjić: Želimo prvi naslov pobjednika regionalne lige
 
Dejan Radonjić, trener Zvezde, poručio je da želi svom klubu donijeti prvi naslov pobjednika regionalne lige.
 
"Plasmanom u Euroligu ostvarili smo veliki uspjeh, ali naša želja je osvajanje trofeja. Cedevita je odlična momčad i moramo biti koncentrirani kako bismo prvi put osvojili regionalnu ligu. Ne želimo svečanu atmosferu, već podršku navijača mladim igračima", poručio je Radonjić.
 

Pročitajte više