Roddicku 31. naslov u karijeri, Paszek osvojila turnir nakon što je spasila pet meč lopti

ANDY RODDICK pobjednik je ATP turnira koji se ovoga tjedna igrao na travnatoj podlozi engleskog grada Eastbournea. Amerikanac je nakon 14 mjeseci i turnira u Memphisu osvojio prvi naslov pobjedivši Talijana Andreasa Seppija sa 6:3 6:2.

Nekad prvi tenisač svijeta je nakon 72 minute igre stigao do 31. naslova u karijeri. Već u prvom servis gemu Talijan je oduzeo početni udarac Amerikancu, ali je istom mjerom uzvratio 33. igrač svijeta već u sljedećem gemu. Roddick je nanizao pet gemova i servirao za prvi set kada ga je Talijan breaknuo po drugi i posljednji put u meču.

Seppi je poveo s 1:0 i u drugom setu, ali je Amerikanac, baš kao i u prvom, nanizao pet gemova i odjurio do vodstva 5:1. Nakon što je Talijan zadržao tek treći svoj servis od osam u meču za 5:2, Roddick je bez ikakvih problema zaključio finale.

Velika pobjeda Tamire Paszek

Austrijska 21-godišnja tenisačica Tamira Paszek osvojila je ženski dio turnira u Eastbourneu nakon što je u trećem setu finala protiv Njemice Angelique Kerber spasila pet meč lopti.

Paszek je na ovom turniru odigrala dva nevjerojatna meča. Najprije se u polufinalu protiv Bartoli vratila nakon izgubljenog prvog seta. U drugom je gubila 4:0, a u trećem 2:0. Bila je to njezina treća pobjeda u karijeri protiv igračice među 10 najboljih na svijetu. Četvrtu je upisala dan kasnije, u finalu, svladavši petu nositeljicu i osmu igračicu WTA ljestvice Angelique Kerber 5:7, 6:3, 7:5.

Paszek je pri zaostatku 5;3, servirala za ostanak u meču. Kerber je stigla do tri vezane meč lopte. Nije ih iskoristila, kao niti dvije prednosti. Nakon što je spasila pet-meč-lopti, Austrijanka je uzela ''medicinski time-out'' zbog problema s gležnjem, onda je napravila break za 5:5, pa spasila jednu break-loptu u sljedećem gemu, da bi pri vodstvu 6:5 iskoristila treću meč loptu.

Paszek je u četvrtfom finalu karijere stigla do trećeg naslova, dok je Kerber također igrala svoj četvrti finale i ostala na dva naslova. Oba je osvojila ove godine, u Parizu i Kopenhagenu.

ATP Eastbourne, finale:

Roddick (6) - Seppi (3) 6:3, 6:2

WTA Eastbourne, finale:

Paszek – Kerber (5) 5:7, 6:3, 7:5

Pročitajte više