Roma dobila posljednji rimski derbi i izborila Ligu prvaka

Foto: Hina

ROMA je na svom Olimpicu kao gost Lazija s 2:1 pobijedila u posljednjem rimskom derbiju sezone. Time su nogometaši "Vučice" potvrdili drugo mjesto u Seriji A kolo prije kraja.

Nakon prvih 45 minuta golova nije bilo, Lazio je dominirao veći dio utakmice, ali u 73. minuti Iturbe je na asistenciju Ibarba zabio za vodstvo "Vučice".

U 82. minuti Đorđević je pogodio za Lazio i 1:1, ali samo tri minute kasnije Roma je vratila vodstvo golom Yanga-Mbiwe na asistenciju Miralema Pjanića.

Kapetan Rome, neuništivi Francesco Totti od prve minute je igrao 150. rimski derbi, a nakon susreta rivalima iz Lazija pokazao majicu na kojoj je stajalo: Game over (Igra je gotova).

Uoči utakmice bilo je nemira na ulicama Rima zbog navijačkih sukoba, a na stadionu je uz navijače Lazija bila i grupa ultrasa poljske Wisle Krakow, koji su, prema izvještajima medija, na tribinama pozdravljali fašističkim pozdravom.

Roma je ovom pobjedom stigla do 70 bodova, četiri više od Lazija koji će se tako morati u posljednjem kolu u izravnom dvoboju protiv Napolija u Napulju izboriti za treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Napoli je trenutačno četvrti sa 63 boda, te će u slučaju pobjede u posljednjem kolu preskočiti Lazio, dok će u slučaju neodlučenog rezultata ili svoje pobjede Lazio u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Četvrti uzastopni naslov prvaka još ranije je osigurao Juventus koji ima 86 bodova.

Lazio - Roma 1:2
 
Lazio: Marchetti - Basta, De Vrij, Gentiletti, Lulić - Biglia, Parolo - Candreva, Mauri, Anderson - Klose

Roma: De Sanctis - Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas - Nainggolan, De Rossi, Keita - Florenzi, Totti, Iturbe
 

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više