ŠMŠ reprezentacija zanima sve manje ljudi: Za atraktivnu Belgiju prodana tek četvrtina Maksimira!

Foto: Index

ŠTIMAC, Mamić i Šuker, odnosno način na koji vode reprezentaciju, koja je pod njihovom upravom još i zaredala s lošim igrama, sigurno snose dio odgovornosti za slab interes publike pred sutrašnju utakmicu s Belgijom na Maksimiru.

Samo 8.5 tisuća karata, što je gotovo točno četvrtina kapaciteta Maksimira,  prodano je za važnu, pretposljednju kvalifikacijsku utakmicu za SP, u kojoj drugoplasirana Hrvatska, dočekuje itekako atraktivnu selekciju - pobjednika skupine Belgiju.

Utakmica koja je trebala biti "praznik nogometa" i dvoboj najjačih reprezentacija skupine za odluku o pobjedniku grupe i izravnom putniku na SP u Brazilu, sada više nije ključna, ali je i dalje bitna, jer Hrvatska u ovoj utakmici treba ostati neporažena, kako bi i dalje bila među osam drugoplasiranih reprezentacija koje idu u dodatne kvalifikacije.

To međutim nije mobiliziralo navijače onako kako se možda očekivalo, ali ako se sjetimo, od samog početka Štimčevog mandata na klupi i Mamićevog vedrenja i oblačenja savezom u koji je postavljen Šuker, reprezentacija u najvećim stadionima i gradovima nije imala podršku dostojnu vrijednosti i kvalitete igrača koji za nju nastupaju.

Prvo su igrači i posebno izbornik izviždani na splitskoj premijeri protiv Švicarske, zatim je na zagrebačkom početku kvalfikacija za SP protiv Makedonije bilo jedva navučenih 15-ak tisuća ljudi, a protiv Srbije bi se u Hrvatskoj rasprodao i duplo veći stadion od Maksimira (35 tisuća), tako da ta posjeta nije mjerilo.

Škotsku je u Zagrebu gledalo solidnih 25 tisuća (treba napomenuti kako je od tog broja bilo oko dvije tisuće gostiju), ali nakon šokantnog poraza na toj utakmici i prerane predaje u borbi za prvo mjesto, nakon čega je slijedio mršavi remi u Beogradu, gledatelji nisu previše zainteresirani za reprezentaciju, koja se umjesto "odlaska do kraja na SP-u", kako je govorio Štimac opijen zagrebačkom pobjedom nad Srbijom, pola godine kasnije spustila na razinu borbe za to da ne bude najgora druga.

Naravno, ovih 8.5 tisuća prodanih ulaznica za Belgiju nije konačna brojka i realno je očekivati barem još toliko gledatelja na Maksimiru, ali to je i dalje duplo manje nego što bi ih tamo moralo biti, kao i da će od ukupnog broja gledatelja, oko tri tisuće navijača biti Belgijci.

 

Pročitajte više