Scaglia: Očaran sam onim što sam ovdje pronašao, velika je stvar igrati za Rijeku

Foto: NK Rijeka

ARGENTINSKI veznjak Lucas Scaglia prije dva dana je pristupio Rijeci, a 27-godišnjak nakon prvih dojmova i potpisa jednogodišnjeg ugovora smatra da je došao u veliki klub u kojem može napraviti iskorak u karijeri.

"Za mene i moju igračku karijeru velika je stvar biti u Rijeci i igrati u tako velikom klubu. Veseli me što sam dobio priliku okušati se ovdje, obući ovaj dres i nadam se da ću opravdati očekivanja navijača i igrati kako se od mene i očekuje", njegove su riječi.
 
Nije se dvoumio kad se pojavio interes s Kantride: "Čim se pojavila mogućnost da dođem u Rijeku zajedno s obitelji putem interneta sam se informirao o klubu, gradu, regiji. Što reći nego da sam očaran ovime što sam zatekao, ova regija je doista prekrasna i siguran sam da ću tu provesti ugodne trenutke."
 
Rodom iz Rosarija, nizak rast mu donio nadimak
 
"Vjerujem da ću se brzo uklopiti, siguran sam da će mi i suigrači pomoći u tome i doista se veselim što ću biti dio kluba o kojem sam čuo i pročitao puno lijepih stvari", dodao je.
 
Scaglia je visok 168 centimetara, što mu je donijelo nadimak Nano, a rodom je iz Rosarija, baš kao i Leo Messi. Sa zvijezdom Barcelone Scaglia je u dobrim privatnim odnosima.
 
Prije dolaska u HNL igrao je za Terrassu, Panserraikos, Trikalu, Kallonis, Bolivar, Once Caldas i Deportivo Cali. "Zahvaljujući reprezentaciji i ponajboljim klubovima poznajem hrvatski nogomet, najviše reprezentaciju i znam da se puno polaže na tehniku, slično kao i u Argentini. Vjerujem da će mi to olakšati prilagodbu na novu sredinu i da će navijači biti zadovoljni onime što pružim", zaključio je.
 

Pročitajte više