Senzacija u FA Kupu: Drugoligaš i branitelj naslova Wigan, slavio kod Cityja i ušao u polufinale!

Foto: Guliver Image/Getty Images

ARSENALU, koji je jučerašnjom pobjedom protiv Evertona (4:1), postao prvi polufinalist FA Kupa, pridružili su se Hull, pobjedom 3:0 protiv Sunderlanda, zatim Sheffield United, 11. plasirani u trećoj ligi, pobjedom 2:0 protiv  posljednjeg, 24. drugoligaša Charltona, te senzacionalno, 7. momčad druge lige, Wigan, pobjedom 2:1 kod Manchester Cityja.

U dvoboju niželigaša, Sheffield Utd. u dvije minute (66./67.) slomio je Charlton golovima Ryana Flynna i Johna Brayforda.
 
Hull City je bez Nikice Jelavića savladao Sunderland, također u zadnjoj trećini utakmice, jer Curtis Davies načeo ga je u 68. minuti, David Meyler nastavio u 72., a Matt Fryatt završio je posao u 77. minuti.
 
Konačno, Wigan Athletic, branitelj naslova u Kupu, koji je na kraju prošle sezone ispao u drugu ligu, došao je do velike pobjede kod konkurenta za prvaka Engleske i nedavnog osvajača Liga kupa. Nakon što su City pobijedili u prošlogodišnjem finalu, isto su ponovili ove godine dvije stepenice ranije.

Jordi Gomez donio je iz penala prednost gostima u 27. minuti, a na 2:0 povisio je James Perch u prvoj minuti nastavka.
 
Pellegrini tada radi trostruku zamjenu: Navasa, Negreda i Tourea, mijenjaju Džeko, Milner i Silva, ali sve što je City uspio, bilo je smanjiti na 1:2 golom Samira Nasrija u 68. minuti.
 
Obje polufinalne utakmice igraju se na Wembleyu i to 12. travnja Hull - Sheffielf Utd. i dan poslije, Wigan - Arsenal.

Pročitajte više