Senzacionalni Aguero sam srušio Bayern

 Foto: Index

MANCHESTER CITY u petom kolu Lige prvaka pobijedio je Bayern s 3:2 uz tri gola nevjerojatnog Sergija Aguera.

Bayern je u Manchester stigao kao sigurni sudionik drugog kruga, ali je Pep Guardiola unatoč tome na travnjak poslao najjači sastav koji je imao. Moćni napad Bavaraca, koji su na Etihadu bili bez Alabe, Badstubera, Martineza, Lahma i Thiaga, predvodili su Ribery, Robben i Lewandowski.

I trener Cityja Manuel Pellegrini je imao problema s ozljedama budući da nije mogao računati na Silvu, Džeku i Kolarova, a bio je i bez Tourea koji je odrađivao suspenziju.

Alonso dominirao sredinom terena

Guardiolin stroj, koji je posljednji put izgubio prije više od tri mjeseca, odlično je otvorio utakmicu protiv engleskog prvaka. Alonso, potpomognut Rodeom i Hojbjergom, bio je gospodar sredine terena. Koliko je bivši veznjak Reala za svoj 33. rođendan dominirao u Manchesteru dovoljno govori to što je u prvom poluvremenu imao jedanaest dodavanja više od cijelog veznog reda Cityja (70-59). 

Aguero izborio jedanaesterac, crveni karton i vodstvo

Domaća momčad povela je iz jedanaesterca. Aguero je pobjegao Benatiji, koji ga je srušio u kaznenom prostoru i dobio crveni, a potom je argentinski napadač sam uzeo loptu i preciznim udarcem s bijele točke matirao Neuera. Guardiola je odmah reagirao i Rodea, kojem je ovo bila prva utakmica u Ligi prvaka u početnih jedanaest, zamijenio je stoper Dante.

Bayern s igračem manje preokrenuo do poluvremena

Nakon vodstva City je bio puno bolja momčad, ali je Bayern s igračem manje već do poluvremena uspio preokrenuti. Najprije je Lewandowski izborio slobodnjak na 18 metara iz kojeg je Alonso iznenadio Harta, a potom je i sam Lewandowski u posljednjoj minuti prvog dijela pogodio glavom za 1:2, rezultat kojim je City bio u jako teškoj situaciji.

City nemoćan u drugom dijelu, spasila ga dva poklona Bavaraca

Većim dijelom drugog poluvremena City je bio nemoćan, te se uopće nije moglo primijetiti da njemački prvak ima igrača manje. Međutim, do kraja utakmice Bavarci su napravili dvije velike pogreške i spasili engleski klub.

Najprije je Alonso na 30 metara od svog gola poklonio loptu domaćinima koji su zabili iz brzog kontranapada preciznim udarcem Aguera u dalji kut, a zatim je u prvoj minuti sudačke nadoknade hat-trick Argentincu velikom pogreškom poklonio Boateng.

Aguero: Presretan sam

"Presretan sam! Ovo je jako važna pobjeda za nas. Ždrijeb je težak i sretno smo jer smo ovim rezultatom ostali u igri za drugi krug", rekao je junak Aguero, koji sada u jedanaest nastupa u Ligi prvaka ima isto toliko golova.

Engleski prvak u Rimu mora zabiti gol u remiju ili pobijediti za osminu finala

Velika je ovo pobjeda za City, koji se nakon pet utakmica izjednačio na drugom mjestu s Romom i CSKA-om koji su ranije u Moskvi odigrali 1:1. Te tri momčadi imaju po pet bodova, sedam manje od vodećeg Bayerna koji je siguran na prvom mjestu i u osmini finala.

City će izboriti drugi krug ako u posljednjem kolu u Rimu u međusobnom okršaju pobijedi talijanskog doprvaka ili odigra remi u kojem će biti golova. Uz sve to CSKA mora izgubiti u Munchenu.

 

 

Standings provided by

Pročitajte više