Šimić poručio Brazilcima: Čuvajte se Hrvatske, ne zovu nas bez razloga "europski Brazil"

Foto: FC Sao Paulo

DARIO ŠIMIĆ posjetio je Brazil, zemlju u kojoj će 12. lipnja Hrvatska protiv domaćina otvoriti Svjetsko nogometno prvenstvo.

"Mislim da Brazil nije tako jak kao prije, no još uvijek je Brazil. Ipak, mislim da Hrvatska ima dobru priliku protiv Brazila", rekao je brazilskim novinarima Šimić, bivši hrvatski reprezentativac, a zatim i pojasnio:

"Hrvatska ima jako dobru momčad predvođenu odličnim trenerom Nikom Kovačem. Tu su Modrić iz Reala, Mandžukić iz Bayerna, Rakitić iz Seville, Srna iz Šahtara... Igramo sličan nogomet kao Brazilci, pa nas zovu `europski Brazil´."

"U Francuskoj smo bili treći jer smo bili ponosni na našu mladu zemlju"

Koja je razlika između današnje Hrvatske i one brončane iz 1998.?

"Tada smo imali veliku momčad predvođenu Bobanom, Šukerom, Prosinečkim... No, nije stvar toliko ni u igračima, koliko u igranju srcem. Tada smo bili mlada država, to nam je bilo prvo natjecanje i igrali smo dušom jer smo bili ponosni na našu zemlju koja je izašla iz rata. Sada takav duh postoji, ali nije jak kao prije."

Bivši branič, koji je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 100 utakmica, prokomentirao je Brazilce, prve favorite za osvajanje Svjetskog prvenstva.

"Neymar je odličan igrač, ali nisam siguran da je najbolji Brazilac. Meni je to Thiago Silva. Uostalom, možda prvi put u povijesti Brazil ima bolju obranu nego napad."

U Sao Paulu, gdje će se odigrati prva utakmica Svjetskog prvenstva, Šimić se susreo s bivšim suigračem iz Milana Alexandreom Patom.

"Pato je u Milan došao premlad, sa samo 17 godina. Uvijek sam mislio da će biti jedan od najboljih na svijetu, ali ozljede su ga zaustavile."

Pročitajte više