"Slovaci su rekli da nismo ozbiljna ekipa": Marinović u 16 sekundi dvaput zabio, Hrvatska na korak do Eura!

Foto: HNS

HRVATSKA futsal reprezentacija slavila je s 3:1 u Bratislavi u prvoj utakmici doigravanja za Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Belgiji.

Povela je Slovačka pola minute prije kraja prvog poluvremena golom Petera Hal`ka. Početkom drugog poluvremena, za samo 16 sekundi, Dario Marinović je s dva gola donio vodstvo Hrvatskoj, a pobjedu je potvrdio Tihomir Novak.

"Dodatnu motivaciju imali smo od njihovog trenera, koji je rekao da jedna ozbiljna ekipa ne može izgubiti od Španjolske 10:0, a oni su izgubili s osam razlike prije pola godine. To mi je dalo završnu riječ kad sam izlazio iz svlačionice. Ali to bi bilo sve uzalud da igrači nisu odigrali vrhunsku utakmicu. Momcima treba odati počast, odigrali su izvrsnu utakmicu, ponosan sam na njih", rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković nakon pobjede.

"Rekao bih da je trebala ući još koja, ali da nam je netko ponudio ovo prije utakmice, sigurno bismo uzeli. Strah nas je bilo da ih ne podcijenimo. Slovaci su organiziranija ekipa, oni su jedan klub, imaju desetak sličnih igrača, a mi imamo četiri kvalitetnija igrača. Sad treba zaboraviti sve, u drugu utakmicu trebamo ući kao da je prva. U futsalu rezultat nije siguran do zadnje minute, uvijek se stvari mogu zakomplicirati", dodao je izbornik:

"U Dubrovniku se sumnjam u pobjedu i veliku potporu na tribinama".

Uzvrat se igra 24. rujna u Dubrovniku.

 

Kvalifikacije za EP 2014., doigravanje, prva utakmica:
Interhala, Bratislava, Slovačka.

SLOVAČKA - HRVATSKA 1:3 (1:0)
Sudac: Bogdan Sorescu (Rumunjska)

Strijelci: 1:0 - Halko (20'), 1:1 - Marinović (23'), 1:2 - Marinović (23'), 1:3 - Novak (29')

Žuti kartoni: Kozar (25'), Rejžek (31'), Jelovčić (34')

Slovačka: Gašparovič, Rafaj, Kozar, Halko, Brunovsky; Brndiar, Rejžek, Rick, Fehervari, Varady, Bahna, Bartošek, Drahovsky. Izbornik. J. Janik.

Hrvatska: Jukić, Grcić, Jelovčić, Marinović, Novak; Stojkić, Capar, Dakić, Čavar, Babić, Protega, Grbeša, Matošević, Petrović. Izbornik. M. Stanković.

Pročitajte više