Špaco: U polufinalu želim protivnika kojeg možemo proći

Foto: HNK Hajduk

HAJDUK je bez većih problema pobijedio s 3:0 Vinogradar i s ukupnih 6:o prošao u polufinale hrvatskog nogometnog kupa.
 
>Balić briljirao, a Hajduk pred praznim Poljudom rutinski prošao Vinogradar
 
Hajduk nije briljirao, no razlika u kvaliteti je ipak bila prevelika da Bijeli to ne bi iskoristili.
Trener Hajduka Stanko Poklepović nije previše pridavao pažnje ovoj pobjedi:
 
''Očekivano. I igra i rezultat. Nema tu neke osobitosti, niti ću davati neke posebne ukrasne pridjeve. Zadovoljni smo i malo mirniji za dalje'',  komentirao je Špaco  utakmicu, a onda je dao komentar o igri najboljeg igrača susreta Andrije Balića:
 
''Bio je jako učinkovit za razliku od Vršajevića koji je bio u 10 prilika, a recimo Jozinović je bio u jednoj i dao gol. Balić se optimalno postavlja u svakoj situaciji i to ga čini boljim od ostalih. Dobro se snašao na poziciji u formaciji koja nije klasična. Posegli smo za trojicom u obrani jer taj sustav daje veću sigurnost. A uvijek je bitno da zadnja linija prepozna protivnički napad. Ovaj raspored je pravi,a i onaj drugi je pravi''.
 
Malobrojna publika na Poljudu zazivala je pobjedu protiv Osijeka u nedjelju:
 
''Doživjeli smo jedno neprilično ponašanje,pa sam molio igrače da se naklone navijačima i s lepršavim rukama krenu prema svlačionici. Želimo omekšati tu situaciju s navijačima'', dodao je Špaco, da bi za kraj odgovorio na pitanje koga bi želio u polufinalu:
 
''Onog koga možemo proći, no svatko je jak. Ne bih se upuštao u prognoze, naša momčad je premliječna da bi mogla ići u prsi s drugima. Imamo tri utakmice i samo jedan bod, to je jako slabo za Hajduk. Ali tu situaciju treba prihvatiti.'' 
 

Pročitajte više