Špaco: Neću kažnjavati igrače i vraćam Gorana Jozinovića

Špaco: Neću kažnjavati igrače i vraćam Gorana Jozinovića

Foto: Hajduk.hr

SVE je to bilo poprilično kaotično. Danima smo pratili tragikomičnu sapunicu oko (ne)dolaska Edouarda Reje na Poljud, koja je naprasno zaključena izborom Stanka Poklepovića za trenera Hajduka. No, kako je to sve nekako bilo zbrda, zdola i kako je odmah nakon službene odluke da postaje po četvrti put trener Bijelih, Špaco odveo momčad u Zagreb na megdan Lokomotivi, zapravo nije bilo ni prave prilike da iskusni trener ''proćaska'' i sa splitskim novinarima.

Danas je i to odrađeno, a novog-starog trenera na Poljudu je medijima predstavio sportski direktor Goran Vučević, koji je imao i uvodnu riječ:
 
Prodaja igrača je neminovnost Hajduka
 
''Ne bih se previše osvrtao na ono što se događalo od odlaska Tudora, puno je toga rečeno. Iznimno  sam sretan i zadovoljan što je Stanko Poklepović prihvatio ovaj posao, koji je  na tragu vizije i strategije koju sam zauzeo na početku, u uvjetima koji nisu idilični sa sportske strane. Nitko nije za odlazak igrača, ali to je neminovnost kad igrač to želi i kada je to potreba klubu'', rekao je Vučević te je dodao:
 
''Nije lako, u jučerašnjoj utakmici su dva igrača bila 97 godište, to nije prirodan put, to je ubrzani put, ali igrački kadar je takav kakav je. U situaciji kada klub ima probleme nije lako odraditi onaj posao koji se tiče struke Siguran sam da će Špaco dati novu dimenziju, unaprijediti nas u realnim okolnostima'', završio je Vučević i predao ''štafetu'' Poklepoviću:

Molba novinarima
 
''Ja neću riječ nego riječi, a vi ste protiv riječi'', na svoj način odmah na početku navalio je prgavi Špaco pa je nastavio:
 
''Previše je bilo novina, televizija, razgovora, od aviona do hotela i treninga. Čovjek sam koji prepoznaje situaciju. Sve što je Goran rekao smo razgovarali i prije, ovaj trenutak je došao naglo, odlaskom trenera koji po meni nije trebao otići. Mislim da je Hajduk ispravno postupio što je doveo mene, a zadatak koji imam svodi se na tri stvari: stvarati igrače, koristiti igrače i transferirati igrače. Kroz naš rad ćemo to napraviti. Ovdje sam bio puno vremena, kada su me pozvali ušao sam izravno u trening i tu nema problema'' rekao je Poklepović i onda je poslao poruku medijima:
 
 ''Molim vas, mi bez vas ne možemo, ali ni vi bez nas ne možete. Molim vas da svaka kritika bude argumentirana, jer ovo je Hajduk, a Hajduk je iznad svega. Nitko iznad njega ne može biti, došao sam da budem u službi kluba, da ispunim određenja, vitalan sam i mogu odraditi sve zadaće''.
Hajduk je izgubio od Lokomotive i četvrti povratak na klupu Bijelih nije prošao najsretnije:
 
''Izdaleka pratio Hajduka, došlo je do agonije kada je otišao trener,a to se uvuklo kod mladih igrača. Kad gledam kroz zadnju utakmicu izostala je tehnička i taktička izvedba, kad govorimo o angažiranosti onda mi kažu da je ona bila bolja, ali s tim se ne slažem. Vidjeti ćemo kako će dalje biti. Uvijek je razočaranje kad se izgubi, očekivao sam bolju izvedbu. Potencijal je odličan, imamo perspektivu, ali isto tako moramo paziti na rezultat, to je primarno"
 
Povratak Jozinovića
 
Špaco je detektirao i najveći problem u igri Hajduka:
 
''To je tehnička i taktička izvedba, moramo tražiti konstrukciju koja će odgovarati ono što želimo. Od obrane, sredine i napada. Jučer nije konstrukcija bila na toj razini i na tome moramo raditi''.
Špacin prvi krupniji potez bit će vraćanje Gorana Jozinovića u prvi sastav. Jozinović nije želio potpisati novi ugovor pa je prebačen u B momčad, no Špaci je nasušno potreban lijevi bek.
 
Špaco je istaknuo i da nema namjeru kaznama tretirati loše izvedbe igrača. "To je stres koji koči izvedbu. I jedan Zidane je udario protivnika u jednom takvom stresu"
 
Ostatak pressice možete pogledati u priloženom videu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara