Španjolska - Francuska: Ključne bitke vodit će zvijezde Reala i Cityja

UTAKMICA Španjolske i Francuske označen je kao najzanimljiviji okršaj četvrtfinala Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Utakmica u Donjecku počinje u 20:45.

> Tko ide na Ronalda u polufinale: Španjolci traže prvu pobjedu protiv Francuske na velikom turniru

> Messi: Navijam za Španjolce. Ronaldo? Nemam komentara

> Šuker: Neka pobijedi Španjolska, a Torres zabije dva gola

> "Intimni neprijatelji" u borbi za polufinale Eura

Vicente del Bosque i Laurent Blanc neće bezglavo juriti pogotke, očekuje se napeta i čvrsta utakmica, a uoči utakmice pogledajmo koje će se ključne bitke voditi na travnjaku Donbass Arene.

Torres - Lloris

Ključno pitanje je kako će izgledati napad Španjolske, no očekuje se da će aktualni prvaci umjesto sa šest veznjaka, kao protiv Italije, ovaj put zaigrati s klasičnim napadačem Fernandom Torresom. Ishod njegovog okršaja s francuskim kapetanom Hugom Llorisom mogao bi biti presudan. Torres je nakon još jedne slabe klupske sezone stigao na Euro kao prvi napadački izbor umjesto ozlijeđenog Davida Ville, a u prve tri utakmice zabio je dva gola. Lloris je, pak, u Lyonu imao slabu sezonu, no i to je najmanje njegova krivica te je zbog standardno dobre forme sačuvao status prvog vratara. U duelu 1 na 1, Torresu neće biti lako.

Clichy - Silva

Gael Clichy imat će težak zadatak na lijevoj strani francuske obrane koju će probijati njegov suigrač iz Manchester Cityja David Silva. Španjolac je bio najbolji pojedinac "furije" u grupnoj fazi sa pogotkom i tri asistencije. Francuski branič propustio je prvu utakmicu s Englezima, odličan je bio protiv Ukrajine, ali namučili su ga Šveđani koji su baš po njegovoj strani stigli do pobjede 2:0 preko Ibrahimovića i Larssona.

Ribery - Arbeloa

Frank Ribery naći će se u sastavu Francuske unatoč manjim problemima s ozljedama proteklih dana i zajedno s Maloudom trebao bi biti konstantna prijetnja na desnoj strani španjolske obrane gdje će ga pokušati zaustaviti Arbeloa. Realov je bek solidno odradio sve tri utakmice u skupini, ali s gustim veznim redom ispred sebe nije ni imao previše posla. Blancova momčad bit će njegov prvi ozbiljan test.

Benzema - Ramos

Karim Benzema jedini je od vodećih europskih napadača koji još nije zabio na ovom Europskom prvenstvu. Nada se da će mu to poći za rukom baš protiv aktualnih prvaka, no nakon što iz igre izbaci Sergia Busquetsa, ispred sebe će imati Piquea i Sergia Ramosa. Prva dvojica uspješno su ga zaustavljali u gotovo svakom "el clasicu" posljednjih sezona, dok će Sergio Ramos iskoristiti znanje o svom suigraču iz Reala kako bi ga zaustavio na putu prema zajedničkom kapetanu Ikeru Casillasu.

Pročitajte više