Stamford Bridge dočekuje svog heroja Drogbu, Mancini: Chelsea je favorit, ali moramo vjerovati u sebe!

Foto: Guliver Images/Getty Images

U UTORAK, u uzvratnoj utakmici osmine finale Lige prvaka, na Stanford Bridge dolazi heroj Chelseaja, mitski junak Didier Drogba. Međutim, ovog puta će nositi dres Galatasaraya i navijači Bluesa će se, bez obzira koliko je duboko u njihovim srcima, nadati da će u London doći praznih pušaka.

> Schalke na izletu u Madridu, Ancelotti odmara Modrića za El Clasico?

Didier Drogba, junak Chelseaja

Drogba je bio član Chelseaja koji je osvojio prvu povijesnu titulu prvaka Europe u sezoni 2011./12., pobijedivši u dramatičnom finalu Bayern u Munchenu. I ne samo da je bio član, Drogba je bio junak Chelseaja. Najprije je zabio izjednačujući gol u samom finišu utakmice i tako odveo dvoboj u produžetak, da bi na kraju zabio i s bijele točke u ruletu jedanaesteraca koji su odlučili pobjednika.
 
Ipak, ljubavna priča između Drogbe i Chelseaja, koliko god duboka i iskrena bila, sutra će se transformirati u rat, naravno, sportski rat, jer se nakon 1:1 iz prve utakmice u Istanbulu, jedna i druga momčad imaju pravo nadati ulasku među osam najboljih momčadi u Europi.
 
 

 
Mancini: Oni jesu favoriti, no ako budemo vjerovali u sebe, svašta se može dogoditi
 
Realno bi bilo za reći da je Chelsea ipak favorit, no nogomet je prevrtljiv i toga je svjestan i trener turske momčadi Roberto Mancini, kojemu će sutrašnja utakmica biti prvi meč u Engleskoj nakon što je napustio Manchester City 2013.: "Oni jesu favoriti i ja ne očekujem čudo, no svašta se može dogoditi samo ako budemo vjerovali u sebe“, rekao je Mancini uoči sutrašnjeg dvoboja.
 
S druge strane kontroverzni trener Chelseaja, Jose Mourinho, očekivano je bio mnogo elokventniji u najavi meča: 
 
"Ako pogledate rezultat 1:1 i ako pogledate cijeli susret, vidjeti ćete da je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme i da je taj remi najrealniji ishod utakmice u Istanbulu. To su mečevi koji plešu po žici, takav je bio onaj prošli, a vjerujem da će takav biti i ovaj sutra i sumnjam da e se utakmica riješiti već u prvom poluvremenu“, rekao je Portugalac te se osvrnuo na dvije najveće opasnosti koje će prijetiti njegovoj momčadi:
 
"Didier je jedan od najvećih igrača u cijeloj povijesti Chelseaja. To je jasno, to se ne dovodi u sumnju i s tim će se složiti svaki navijač našeg kluba. Ipak, da li Drogba može igrati na nivou kao da ima 26 godina? Ne može. Ne može to nitko, ne samo on. No i dalje je jedan od najboljih napadača na svijetu, baš kao što je i Sneijder jedan od najboljih na svojoj poziciji. To je jednostavno tako".
 
Podsjećamo, utakmica je na rasporedu na večeras u 20:45.

Pročitajte više