Što pišu? Nesavladivi Subašić, posrnuli Real i Bilić, Mourinhovo valjanje, invazija Juventina na Rim

Screenshot: L'Equipe

INDEX vam svakog jutra donosi pregled najzanimljivijih naslovnica iz svijeta sporta.

Naslovnicu glasovitog L'Equipea krasi najbolji golman Le Championnata, Danijel Subašić, vratar Monaca i Hrvatske, koji je još jednom velikom predstavom u važnoj utakmici, derbiju 27. kola, sačuvao svoju mrežu. Sav napadački arsenal PSG-a nije bio dovoljan za svladavanje Subašića, koji je tako onemogućio aktualnog prvaka da s vrha svrgne Lyon.

Španjolci ujedinjeno i dramatično upozoravaju na Realov kiks, domaći remi s Villarrealom u 25. kolu Primere, zbog kojeg prvaci Europe sada na španjoloskom vrhu imaju samo dva boda više od Barcelone, koja je na Raketni pogon slavila u Granadi. Ancelotti za to vrijeme nema odgovora na krizu koja trese Real u 2015., pišu novinari koji prate Real.

Englezima je u prvom planu Mourinho, koji je osvajanjem Liga kupa na Wembleyu oduševljeno proslavio prekid zabrinjavajuće dugog trofejnog posta. Jedan od najtrofejnijih nogometnih trenera čak tri godine nije podigao pehar, do jučerašnjeg slavlja Chelseaja protiv Tottenhama u Liga kupu. Naslovnicama dominira njegovo slavljeničko valjanje po travnjaku i izjava kako se osjeća kao razdragano dijete. Mourinho je, ističu engleski mediji, jučer došao blizu (barem) duploj kruni, jer City je izgubio derbi kod Liverpoola u 27. prvenstvenom kolu, pa Chelsea na vrhu ima pet bodova više i utakmicu manje od Džeke i društva.

Turci ističu novi kiks Bilićevog Bešiktaša u prvenstvu, gdje je Ermin Zec golom pomogao posljednjem Balikesirsporu, koji je "već drugoligaš" da u 22. kolu dođe do velikog boda (2:2) u Istanbulu i tako klub hrvatskog trenera iz euforije zbog prolaska Liverpoola u EL, vrati u tursku realnost. Tamo je Bešiktaš u dva kola s prvog mjesta pao na drugo, s tri boda manje od vodećeg Galatasaraya. Treći Fenerbahče samo je bod iza Bešiktaša. S obzirom da su ova tri kluba nedodirljiva na postolju, svaki kiks nekog od njih protiv ostatka lige može biti koban u lovu na prvenstvo.

Talijani, posebno torinski Tuttosport, najavljuju večerašnji (20.45) veliki derbi Serie A, u kojem se na Olimpicu u 25. kolu sastaju Roma i Juventus. Torinezi su na vrhu sa čak devet bodova više od Rimljana, koji bi čak i da pobjede, ostali daleko iza Juvea. Naravno, neodlučeni rezultat ili pobjeda aktualnog prvaka, definitivno bi riješili prvenstvo i Juventusu donijeli četvrti uzastopni naslov. Zato se put Rima spremaju brojni navijači Stare dame, kako bi napravili ono što je najslađe - slavili još jednu titulu na stadionu kluba koji im je već godinama jedini rival u zemlji.

 

Pročitajte više