Strinić otpao, Pranjić uvjerava: "Mogu biti Kovačev bek!"

Foto: Gulliver Images/Getty Images

IZBORNIK Niko Kovač definitivno neće moći računati na Ivana Strinića za dokvalifikacijske utakmice s Islandom, dobili smo potvrdu u ponedjeljak poslijepodne!

Zbog ozljede trbušnog zida Strinićev status za utakmice s Islandom bio je upitan, zbog čega je izbornik Kovač u reprezentaciju pozvao Danijela Pranjića koji se u ponedjeljak priključio suigračima. Strinićev oporavak, pak, nije išao priželjkivanim tijekom pa je liječnički konzilij reprezentacije procijenio kako ne može biti spreman za oglede s Islandom. U dogovoru s klupskim liječnicima, Strinić će nastaviti s tretmanima kako bi se što prije oporavio za naredne klupske izazove. Kovač će tako do petka morati uigrati Pranjića, jer pozicija lijevog beka jedina je na kojoj nema spremnu zamjenu!

Danijel Pranjić posljednju je utakmicu za hrvatsku reprezentaciju odigrao u kolovozu 2012. godine, kada ga je Igor Štimac pozvao za dvoboj protiv Švicarske. Međutim, Pranjić se ubrzo oprostio od reprezentacije riječima:

"Odlučio sam da više neću igrati za hrvatsku reprezentaciju. Skupilo se više situacija, izbornik me izostavio s prethodnih utakmica bez objašnjenja, a tada sam rekao sam sebi da ću, ako pozovu Sammira, donijeti odluku".


15 mjeseci kasnije, Sammira više nema u reprezentaciji, a novi izbornik Niko Kovač spas na lijevom beku pronašao je upravo u odbjeglom Pranjiću.

"Izbornik me zvao u petak, tako da sam na neki način i očekivao poziv. Potvrda je stigla u ponedjeljak. Sretan sam što sam se vratio, ali, naravno, nisam očekivao da će se mene Kovač sjetiti", rekao je Pranjić.

"Nemam problema s igranjem na beku. Iskusan sam i nije mi strana ta uloga. Što god izbornik odluči, neće biti problema", poručio je Pranjić, koji se osvrnuo na odluku o povlačenju iz reprezentacije.

"Odluku sam donio najviše zbog obitelji i suigrača", objasnio je igrač Panathinaikosa, koji je za hrvatsku reprezentaciju nastupio 46 puta.

>>> Opširnije s priprema reprezentacije: Modrić kao kapetan - "Mi igrači moramo preuzeti odgovornost, ne igra Kovač nego mi" 

Pročitajte više