Strinić stigao s ozljedom: Što ćemo s lijevim bekom?

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVAN STRINIĆ na današnje okupljanje reprezentacije stiže s manjim zdravstvenim problemima. Službena stranica HNS-a izvijestila je kako Strinić ima problema s mišićem, a ukoliko pretrage otkriju da se radi o težoj ozljedi, izbornik Niko Kovač mogao bi se naći u velikim problemima. Strinić je ipak optimističan, na magnet ide uvjeren da će pauzirati tek tjedan dana. Vjeruje da će do početka priprema biti spreman.

Lijevi bek Hrvatske zbog ozljede je napustio susret Dnipra i Metalurga u 15. minuti zbog obnovljene ozljede koju nije do kraja zaliječio. Prve pretrage nisu previše otkrile o stanju mišića stražnje lože.

U srijedu stiže u Zagreb gdje će brigu o njemu preuzeti liječnička ekipa hrvatske reprezentacije te će nakon daljnjih pretraga biti utvrđen njegov status uoči početka priprema. 

Vida spreman

Za razliku od Strinića branič kijevskog Dynama Domagoj Vida bit će spreman za početak priprema. Vida je obavio pregled MR-om kod dr. Igora Borića u bolnici Sv. Katarina, ugovornom partneru Hrvatskog nogometnog saveza. Pregled je pokazao kako nema ozbiljnije ozljede, utvrđena je kontuzija mišića zbog koje će Vida pauzirati nekoliko dana.

Vida u reprezentativno okruženje stiže nakon što je dao ključan doprinos Dynamu u osvajanju Ukrajinskog kupa u finalu kojeg su Kijevljani svladali Šahtar 2:1. Vida je uputio udarac nakon kojeg je Kučer postigao autogol, a potom je i sam zabio pogodak za 2:0 nakon ubačaja Velosa.

Što ako otpadne Strinić?

Do početka SP-a ostala su 22 dana. Hrvatska otvara turnir s Brazilom 12. lipnja u Sao Paulu.

Na Brazil Hrvatska već ide hendikepirana u napadu neigranjem Mandžukića, a i s tankom obranom gdje nedostaje iskusni Šimunić. Otpadne li Strinić, Kovač će ostati samo na Danijelu Pranjiću na lijevom beku. On tu poziciju baš i ne voli, ali uvijek je spreman dati sve od sebe. Ima i drugih opcija: Ćorluka i Vrsaljko igrali su i na lijevoj strani, a i Lovren se u toj ulozi okušao igrajući za Lyon. Naravno, Kovač može pozvati i neko novo ime... Hrvoje Milić s Pletikosom je nosio Rostov do trofeja u ruskom Kupu, skupio je 29 nastupa, gol i 4 asistencije, a može pokriti cijeli lijevi bok.

Tko bi trebao igrati lijevog beka na Svjetskom prvenstvu? Glasajte u anketi i komentirajte na forumu i našoj Facebook stranici.

 

Pročitajte više