Sud poslao predsjednika Bayerna na robiju: Hoeness zbog utaje poreza dobio tri i pol godine zatvora!

Foto: Guliver Images/Getty Images, Screenshot: Bild.de

ULI HOENESS osuđen je na tri i pol godine zatvora zbog utaje poreza u visini od 28 milijuna i 400 tisuća eura, odlučio je tako Okružni sud u Münchenu.

Tužitelj u ovom slučaju, Achim von Engel, podigao je optužnicu na temelju prikupljenih dokaza da je prvi čovjek Bayerna utajio 3.5 milijuna eura poreza u periodu između 2003. i 2009. godine, što je Hoeness nakon nekog vremena i priznao, a tužiteljstvo je kasnije došlo do cifre od 28 milijuna i 400 tisuća eura utajenog poreza.

Oslobađajuća presuda nikada nije bila jedna od opcija

Hoeness je priznanjem htio izbjeći zatvorsku kaznu, ali to mu nije pošlo za rukom. U svojoj završnoj riječi, tužitelj je tražio šest i pol godina zatvora za Hoenessa, od 10 mogućih koliko je propisano zakonom, ali sud je donio presudu da Hoeness mora na tri i pol godine iza rešetaka.

"Ukupan iznos utajenog poreza iznosi 28 milijuna i 400 tisuća eura", rekao je sudac Rupert Heindl, koji je objasnio Hoenessu kako oslobađajuća presuda nikada nije bila jedna od opcija.

Hoeness sasvim sigurno napušta kormilo Bayerna

Hoeness se sada može žaliti na presudu Vrhovnom sudu u Karlsruheu, kao i tužiteljstvo ako nije zadovoljno izrečenom kaznom. U slučaju da Vrhovni sud odbije njegovu žalbu te ako presuda postane pravomoćna, Hoenessa će morati odstupiti s mjesta predsjednika jednog od najmoćnijih klubova u Europi.

Za kraj dodajmo kako je oko stotinjak navijača Bayerna ispred zgrade suda od ranog jutra s nestrpljenjem čekalo presudu, a službene reakcije bavarskog kluba još uvijek nema.

 

 

Pročitajte više