Sudbina profesionalizma: Frank Lampard, igrač koji je zabio gol klubu čiju je pisao povijest

Foto: Guliver Image/Getty Images

JAKO čudnu utakmicu su danas na Etihadu odigrali domaći City i Chelsea. Građani su dominirali punih 60 minuta, dok je ''autobus'' Josea Mourinha disciplinirano blokirao svaki pokušaj nogometaša Cityja. I kad se očekivao gol domaće momčadi, baš u jeku najvećih napada, Zabaleta nesmotreno dobiva drugi žuti karton. 
 
Chelsea je došao do daha i odmah u sljedećem napadu preko Shurrlea zabija gol. Činilo se da je City na konopcima, a Costa nakon par minuta pogađa vratnicu. I onda, Pelegrini pravi potez utakmice. Uvodi legendarnog igrača Chelsea, koji je ovo ljeto dres plavi dres Bluesa zamijenio plavim dresom Cityja.
 
I baš ikona navijača kluba sa Stamford Bridgea u 84 minuti sjajno koristi jedan ubačaj i postavlja konačan rezultat. Lampard svoj gol nije proslavio. Ne treba biti mudar i zaključiti zbog čega.
 

Jasno, da je gol Lamparda priča koje je obilježila utakmicu i veliki Frank je odmah nakon meča dao izjavu za Sky Sport.
 
''Naravno da mi je bilo teško istrčati protiv momčadi kojoj sam toliko toga dao, ali ja sam profesionalac i bilo bi neprofesionalno od mene da nisam dao sve od sebe. Tako da su mi danas osjećaji podijeljeni'', rekao je Lampard te je dodao:
 
''Sretan sam što sam dobio priliku zaigrati danas. Završilo je neriješeno, zabio sam taj gol, mada nisam to očekivao. No, kako sam rekao, ja sam profesionalac i to je tako''.
 
Lampard nije zaboravio ni spomenuti navijače Chelseaja, koji su skandirali njegovo ime, očito ne zaboravljajući sve ono što je sjajni veznjak godinama davao toj momčadi.
 
''Navijači Chelseaja su pjevali pjesme meni u čast i taj trenutak neću nikad zaboraviti. Iskreno, nisam znao kako će me dočekati u dresu Cityja. Kad sam se jutros probudio, to mi je palo na pamet, no eto, drago mi je što se to ovako završilo. Sretan sam''.
 
Trener Chelseaja, Jose Mourinho se također osvrnuo na gol Franka Lamparda.
 
''Frank je sad igrač Cityja. Ja sam nogometni pragmatik i ne vjerujem previše u te priče oko strasti i srca. U trenutku kad je on odlučio napustiti Chelsea i otići u redove našeg ljutog rivala, ljubav je pukla. To je tako, to je profesionalizam.
 
Što se tiče odnosa naših navijača prema  njemu, to ne treba čuditi. Ovo je Engleska, ovo je Chelsea. Ovaj klub nikad ne zaboravlja one koji su obilježili povijest Chelseaja. Meni se to također dogodilo kad sam bio u Interu, i mene su na jednaki način dočekali. To je kultura ovog kluba i zato ga ja volim'', rekao je Mourinho.
 

Pročitajte više