Svi žele dionice KK Split: "Mi spašavamo klub jer država sportu nije dala ništa"

Foto: Paun Paunović / Cropix

PRODAJA dionica košarkaškog kluba Split krenula je dobrim ritmom. Dionice se kupuju od Brela, Tučepa, Primošten, pa sve do Đurđevaca i Zagreba.

"Smatram da uvijek treba naglasiti da smo mi proglašeni najboljim košarkaškim klubom prošlog stoljeća i da se tako trebamo i ponašati. To je velika čast i obaveza i mislim da ovom klubu treba pomoći i grad i županija i država jer ovakav brend kakav smo mi je na diku i ponos i Dalmacije i Lijepe naše Hrvatske", rekao je jedan veteran koji je pružio ruku pomoći klubu Zlatko Trška.

"Vi znate da sam ja jedan od najvećih oponenata ovog Zakona o sportu koji po meni, ne čini dobro tradicionalnom kolektivnom sportu, ali sad smo u situaciji kada jednostavno nešto moramo ostaviti da živi. Mislim da je ovaj klub po svemu zaslužio da živi, pokazao jednu enormnu vitalnost i mora imati šansu. Sa upisivanjem ovih dionica mi našem klubu dajemo šansu da sačeka bolje dane", kazao je Željko Jerkov, koji je zagovarao drugačije modele rješavanja nagomilanih dugovanja sportskih klubova. 

"Sport je postao prosvjeta. Mi učimo ljude igrati i učimo ih jednom zanatu i onda oni odu negdje van i zarade novac. Nažalost, zato i kažem, ovaj zakon o sportu to ništa ne nudi. Država sportu nije ništa dala, ništa, jedno veliko nula i sada je odraz svega toga ovo da mi uplaćujemo dionice da bi spasili, da bi dali da nešto preživi za bolja vremena", poručuje Jerkov.

Jerkov je inače bio član slavne petorke koja je sa Jugoplastikom 1977. godine osvojila sva natjecanja u kojima je klub igrao: Prvenstvo i Kup SFRJ, Kup Radivoja Koraća i Europsko prvenstvo.

Među gospodarstvenicima za pomoć 'Žutima' odlučila se i tvrtka Victa, koja je osim kupovine dionica osigurala božićnicu od po 1.500 kuna igračima, a nagradit će ih i s po 400 kuna u bonovima za svaku pobjedu.

Pročitajte više