Svijet se sjeća Senne i Ratzenbergera - Alonso: Naša sigurnost je njihova ostavština

Foto: Twitter/BBC; Imola, mjesto nesreće danas pred početak komemoracije

NA DANAŠNJI dan prije točno 20 godina sportski svijet šokirala je vijest o smrti trostrukog prvaka Formule 1 Ayrtona Senne, koji je na VN San Marina izletio sa staze i bolidom se zabio u betonski zid.

> Obrigado Ayrton

> I nogomet pamti Sennu: Pogledajte kako je Corinthians odao počast svom velikom navijaču

Jednog od najvećih vozača u povijesti danas se prisjećaju fanovi i sportaši širom svijeta.

Ferrarijeva zvijezda Fernando Alonso objavio je: "Imola... Roland Ratzenberger, Ayrton Senna, i ta tužna i strašna utrka prije 20 godina. Današnji sigurnosti uvjeti u Formuli 1 su njihovo naslijeđe".

Lewis Hamilton otkrio je kako je Senna utjecao na njegovu karijeru: "Kad su moji roditelji vidjeli da me zanimaju utrke, ohrabrili su me, donosili su mi knjige i pričali mi o Senni. Počeo sam shvaćati njegov karakter i cijeniti njegov pristup utrkama. Znam da je počeo karijeru na sličan način kao i ja, uz pomoć oca na kartingu. Impresionirala me njegova potjera za ostvarenjem sna. Senna je najviše utjecao na mene, s njime se mogu poistovjetiti".
 
Ron Dennis, koji je šest godina radio sa Sennom, rekao je BBC-u: "Živio je za sport. Žrtvovao je sve da bude najbolji. Razumio je što je potrebno, ima je pravi pristup, prave vještine i pravu strast. Bio je dobar čovjek, i još mi nedostaje".

Vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone opisao je Sennu riječima: "Bio je kompliciran. Uvijek sam mislio da su ga mučili unutarnji konflikti oko mnogih stvari. Njegovi rezultati ipak govore sami za sebe, to cijeli svijet zna. Bio je dobar prijatelj, osoba kojoj sam mogao vjerovati, bili smo bliski".
 

 

Pročitajte više