Svjetske naslovnice: "FIFA Nostra"

Foto: Screenshot

KAO i svakog dana, Index Sport vam donosi pregled naslovnica sportskih medija diljem svijeta.
 
Englezi u velikoj ofenzivi protiv Blattera
 
Afera u FIFA-i je u prvom planu, a posebno su na krovnu svjetsku nogometnu organizaciju "nabrijani" Englezi, koji se smatraju oštećenima u izboru domaćina SP-a 2018. godine, za koji se bila kandidirala i Engleska.
 
"Sepptički", piše Mirror Sport, a The Sun "Sepptički Blatter". "Sramotne igre", naslov je The Independenta, dok Sun Sport otvoreno poziva SP na Otok: "Dajte ga sad Engleskoj".
 
"Ubijate nogomet", na naslovnici je Daily Stara, a The Times tvrdi: "Svjetsko prvenstvo prevare". "Kako Blatter može preživjeti", pita se Daily Mail, a Metro Sport uz sliku predsjednika FIFA-e zaključuje: "Početak kraja".
 
Španjolska slavi Sevillu, Ter Stegen najavljuje tri trofeja
 
U ofenzivi su i Talijani, Gazzetta piše "Napad", a Corriere dello Sport "Crna FIFA". Tuttosport se, pak, bavi Juveom i finalom Lige prvaka, odnosno najavom Nedveda: "Juve može zaustaviti Messija".
 
U Španjolskoj se slavi Sevillino osvajanje Europa lige, barem u dijelu medija. Marca uz sliku slavlja donosi stihove navijačke pjesme, a As također vrlo jednostavno "Prvaci".
 
Sport se bavi Ter Stegenom i njegovom porukom "Želim trostruku krunu", dok Mundo Deportivo uz manji naslov Sevilli također ima izjavu Ter Stegena u prvom planu, ali o tome kako "Prvo želi drugi naslov ove sezone", što se odnosi na finale Kupa kralja.
 
FIFA Nostra i lov Galatasaraya na Ibru
 
"Skandal previše", piše francuski L'Equipe, dok Liberation na naslovnici ima zanimljivu ilustraciju uz natpis "FIFA Nostra". Njemački Kicker se bavi najavom finala Kupa između Borussije D. i Wolfsburga, odnosno najavom današnje prve utakmice doigravanja za Bundesligu između HSV-a i Karlsruhera.
 
U Turskoj bombastično izgledaju najave o novom pokušaju stvaranju europski velikog Galatasaraya, ovaj put se u kontekst dolaska u redove turskog prvaka dovodi Zlatan Ibrahimović.

Pročitajte više