Svjetsko prvenstvo pratit ćete uz Igora Štimca na ekranu

Foto: Hina 

IGOR ŠTIMAC ipak je pristao na povratak svom honoranom poslu na HRT-u, gdje je prije nego što će postati najlošiji hrvatski izbornik, komentirao utakmice svog prethodnika i suigrača Slavena Bilića. Štimac će biti dio HRT-ovog tima u studiju, no nedavno je najavio da iz moralnih razloga neće komentirati utakmice Hrvatske. Ipak, za vjerovati je da će se teško uspjeti distancirati u raspravi, pa ćemo svakako opet slušati njegove komentare o igri Hrvatske, ovaj put momčadi Nike Kovača.

HRT je danas na Prisavlju predstavio svoj program praćenja najvažnijeg događaja u godini. 

Projekt "Brazil 2014.“ predstavio je Drago Ćosić koji je istaknuo kako će HRT prenositi sva 64 susreta, te da će na njemu ukupno biti angažirano 150 djelatnika, od toga 26 u Brazilu.

"U zagrebačkom studiju skupinu sjajnih nogometnih stručnjaka i novinara Igora Štimca, Roberta Prosinečkog, Elvisa Scoriu i Antona Samovojsku kao urednici i voditelji predvodit će Bruno Kovačević i Viki Ivanović. Naravno, tu će biti i nezaobilazni Mateo Beusan s rubrikom "Oko sokolovo", kazao je Ćosić, koji će uz Stjepana Baloga, Marka Šapita, Krešimira Čampu i Sašu Sušeca, prenositi utakmice iz Brazila.

HTV prvi put nudi besplatan prijenos putem mobilne aplikacije 

Djelatnici HTV-a i HR-a bit će uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kampu i na stadionima gdje će igrati reprezentacija, a ta zadaća pripala je Mili Horvat i Robertu Jelečeviću kao televizijskim, odnosno Srđanu Fabijancu, Marku Šivaku i Davoru Luliću kao radijskim novinarima. U "International broadcasting centru" u Rio de Janeiru nalazit će se 8 djelatnika HRT-a koji će pripremati brojne priloge i reportaže, najave susreta, konferencije za novinare i intervjue. Uz to, novinar Dragan Nikolić te snimatelj i montažer Bojan Draksler, lutat će bespućima Brazila i donositi priče o toj čudesnoj zemlji, njezinim ljudima, običajima, ekonomiji, gospodarstvu i Hrvatima koji ondje žive.

Hrvatski radio također će prenositi sve 64 utakmice. Svakodnevno će na Drugom programu HRA biti emisije od 18 do 24 sata, a nakon toga slušatelji će moći pratiti utakmicu koja počinje u ponoć.  

"Projekt Brazil 2014 istodobno je i prvi pravi multimedijski događaj koji će HRT pratiti na svim mogućim platformama i razinama. Osim izravnih prijenosa u HD formatu i to u normalnom DVBT standardu te live streama, prvi puta jedan tako veliki događaj naći će se i na zaslonima tzv. pametnih mobitela s posebnom aplikacijom“, dodao je Ćosić.

Ova usluga kreće na dan HRT-a 15. svibnja i bit će ograničena na područje Republike Hrvatske. Radi se o eksperimentalnoj usluzi, a za korištenje je potrebno preuzimanje aplikacije putem distribucijskih kanala Google Playa i ITunesa. Nakon registracije putem službene web stranice HRT-a svi budući korisnici imat će mogućnost praćenja tv i radijskih sadržaja te svih utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva.

Pročitajte više