Talijani proklinju Pavićeve duge ruke i olujni hrvatski napad

Foto: Screenshot

HRVATSKI vaterpolisti osvojili su treću brončanu medalju u nizu na Svjetskom prvenstvu u Barceloni. U finalu su sa 10:8 svladali Italiju.

> To mogu samo Barakude! Hrvatska osvojila svjetsku broncu!

Talijanski izbornik: Ja sam kriv za ovaj poraz

Talijanski izbornik Alessandro Campagna bio je vrlo razočaran: "Žao nam je zbog poraza, bila je to utakmica koju smo mogli pobijediti. Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu, napravili smo previše grešaka, a nedostajalo je i malo sreće. Ipak, časno smo se borili".

"Ekipa je igrala briljantno, ja ću preuzeti odgovornost za ovaj poraz. Igračima hvala za sve što su napravili. Četvrto mjesto nije loš rezultat, naš projekt se nastavlja i radit ćemo naporno za 2016. godinu", dodao je.

Tempesti: Bili smo blizu, ali izgubili smo od boljih

Talijanski golman Stefano Tempesti nakon teške utakmice i osam primljenih golova u prvom poluvremenu, rekao je:

"Bili smo blizu medalje, ali pobijedila nas je bolja momčad. Napravili smo previše pogrešaka. Protivnici su nas dobro proučili, moramo uvesti neke inovacije, dug je put pred nama. Imamo najboljeg trenera i naći će način da se vratimo na podij".

Talijanski portali pišu kako je "svjetsko prvenstvo u Barceloni završeno na najgori mogući način" za "Azzure". Svjetski prvaci ostali su bez naslova, ali i medalje.


"Italija sišla s podija, Hrvatskoj bronca", piše Gazzetta dello sport: "Hrvatska je osvojila treću svjetsku broncu u nizu i prvu otkako je klupu napustio Ratko Rudić".

Talijani dodaju kako su im posebno teško "sjele" utakmice protiv balkanskih ekipa, Hrvatske i Crne Gore, te kako su u "utješnom finalu" Hrvati konstantno vodili u napetoj utakmici, punoj sudačkih pogrešaka i s protivnicima koji su diktirali tempo utakmice".

"Italija nije mogla spriječiti olujni napad Hrvatske"

"Hrvatska je uzela broncu već u prvom poluvremenu", pišu španjolski mediji, "lakše nego očekivano, Italija nije mogla spriječiti olujni napad svojih protivnika".

"Olimpijski prvaci, predvođeni Suknom, dodali su gas na kraju prve četvrtine i odlučili utakmicu. Balkanska ekipa bila je vrlo brza i mobilna, a osam golova zabili su iz deset udaraca na gol", piše španjolska "Terra".

"Kad su svjetski prvaci uspjeli pronaći hrvatski gol, duge ruke vratara Pavića uvijek su uspijevale ukloniti opasnost".

Pročitajte više