Tko je ovdje konj, a tko konjina: Udaraču plemenite životinje zatvor, Budu herojski status!

Screenshot: Youtube

NAVIJAČI Millwalla i Newcastlea zaslužni su za buđenje naizgled usnulog huiganskog duha u Engleskoj, koje se dodgodilo prošlog vikenda.

Millwallovi su se međusobno potukli na Wembleyju tijekom polufinala FA Kupa protiv Wigana (0:2), a pravi kaos uslijedio je dan poslije, u nedjelju na ulicama Newcastlea, nakon što je domaćin izgubio od žestokog lokalnog rivala Sunderlanda.

Od 29 izgrednika, 28 ih je pušteno uz jamčevinu. Jedini koji je još uvijek iza rešetaka, divljak je koji je zgrozio englesku javnost udaranjem policijskog konja šakom. Htio je to napraviti još jednom, ali su ga dva policajca savladala i odveli u pritvor.

Policija West Yorkshirea je zbog velikog interesa javnosti, na Twitteru objavila fotografiju konja koji je ipak prošao bez ozljede nakon divljačkog napada.

"Ovo je Bud, jutro nakon Newcastlea. U konjušnici je i dobro je. Hvala svima na brizi", stoji u poruci.



Iz Newcastle Uniteda poručili su kako će svim huliganima, koji budu proglašeni krivima za izgrede, doživotno biti zabranjen ulazak na stadion.

Udaraču konja tako neće pomoći što se maskirao šalom prije nasrtaja na životinju, jer kamere su ga snimile, pa mu za njegov bezumni čin prijeti i još jedna kazna - St. James Park gledat će samo na televiziji.

Pročitajte više