Topnici protiv "izdajnika" traže osvetu za deset komada iz prošle sezone

NE POSTOJI bolja najava za derbi Manchester Uniteda i Arsenala od utakmica koje su te momčadi prije par dana odigrale u Carling Cupu. United je zabio četiri gola Chelseaju, ali neće nastaviti natjecanje budući da su primili gol više. Arsenal je poput Uniteda primio pet golova, a postigao čak sedam na gostovanju kod Readinga.

Utakmica će biti posebna i po tome što će Robin van Persie zaigrati protiv svog bivšeg kluba. Navijači Arsenala ne mogu nizozemskom napadaču oprostiti odlazak kod ljutog rivala. Čak je i Arsene Wenger zamolio navijače da ne vrijeđaju Van Persieja.

I Ferguson i Wenger imaju velike probleme s ozljedama. Sir Alex je bez Jonesa, Vidića, Kagawe i Smaillinga, a Arsene ne može računati na Diabyja, Gibbsa, Gervinha, Rosickog i vratara Szczesnyja i Fabianskog.

Prošle sezone Crveni vragovi i Topnici su odigrali dvije utakmice, a momčad iz Manchestera je ubilježila dvije pobjede. Na svom terenu su pregazili "Wengerove bebe" s 8:2, a slavili su i na Emiratesu golovima Antonija Valencije i Dannyja Welbecka. Zanimljivo, jedini strijelac u porazu Arsenala bio je Van Persie.

Utakmica na Old Traffordu počinje u subotu u 13.45.

Najvjerojatniji sastavi:

Manchester United (4-4-2): De Gea; Rafael, Ferdinand, Evans, Evra; Valencia, Cleverley, Carrick, Young; Rooney; Van Persie.

Arsenal (4-2-3-1): Mannone; Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Santos; Wilshere, Arteta; Ramsey, Cazorla, Podolski; Giroud.

Pročitajte više