Topnici utišani na Old Traffordu: United golovima Van Persieja i Evre slavio protiv Arsenala

MANCHESTER UNITED slavio je u 10. kolu engleskog Premiershipa na domaćem terenu protiv Arsenala. Iako je utakmica završila s 2:1 za United, Topnici su se ponovno mogli osramotiti na Old Traffordu. United je načeo goste već u 3. minuti utakmice. Rafael je ubacio u kazneni prostor Arsenala, lopta se odbila od braniča Topnika do natrčalog Robina van Persieja, koji je preciznim udarcem pogodio mrežu svog bivšeg kluba. Napadač Uniteda nije slavio pogodak.

"Osam godina sam proveo u Arsenalu. Poštujem taj klub i poštujem navijače, trenera, igrače. Jednostavno, poštujem taj klub i zato nisam slavio", objasnio je Nizozemac za BBC.

United je tijekom prvih 45 minuta bio bolja momčad. Igrači Alexa Fergusona prijetili su sa svih strana, a najveću priliku za 2:0 United je imao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. U kaznenom prostoru, Santi Cazorla rukom je zaustavio jedan ubačaj Ashley Younga, a glavni sudac utakmice Mike Dean pokazao je na bijelu točku. Međutim, udarac Waynea Rooneyja fantastično je obranio vratar Arsenala, Mannone.

Arsenal je prekasno probudio

U nastavku igre United je krenuo po drugi pogodak. Arsenal u napadu nije znao odgovoriti na pravi način, pa je stoperski par Topnika Vermaelen- Mertesacker bio na mukama. Igrala se 66. minuta kada je Rooney ubacio u peterac gostiju, a tamo se najbolje snašao Evra koji je glavom pogodio za 2:0. Četiri minute kasnije Arsenal je ostao s igračem manje. Jack Wilshere zaradio je drugi žuti karton. U petoj minuti sudačke nadoknade Arsenal je napokon zatresao mrežu Uniteda. Santi Cazorla oslobodio se svog čuvara u kaznenom prostoru domaćina te preciznim udarcem zabio za 2:1. Nažalost po Arsenal, buđenje je bilo prekasno.

"Mi smo bili aktivni na terenu, imali smo loptu u svojim nogama, ali ništa konkretno nismo napravili", rekao je nakon utakmice razočarani Arsene Wenger, koji je "bocnuo" suce.

"Već smo navikli da se sudi penal protiv nas kad igramo protiv Uniteda", poručio je Wenger.

Manchester United - Arsenal 2:1

Man Utd: De Gea, Da Silva, Ferdinand, Evans, Evra, Valencia, Carrick, Cleverley, Young, Rooney, Van Persie.

Arsenal: Mannone, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Andre Santos, Arteta, Ramsey, Wilshere, Cazorla, Podolski, Giroud.

Pročitajte više