Trener Dnjipra: Moramo poraditi na realizaciji; samo se nadam da Hajduk neće igrati bunker u Kijevu

Foto: Dnipro

UKRAJINSKI Dnjipro, koji će u četvrtak ugostiti Hajduk u prvoj utakmici play-offa Europa lige, ovoga vikenda je odigrao u četvrtu prvenstvenu utakmicu. Momčad iz Dnjipropetrovska slavila je s 1:0 kod Metalurga iz Zaporožja i tako nastavila stopostotan niz na startu prvenstvu. S 12 bodova i gol razlikom 10:1 dijeli prvo mjesto sa Šahtarom.

Nakon utakmice u Zaporožju oglasio se i trener Dnjipra Miron Markevich, koji je bio vrlo zadovoljan četvrtom prvenstvenom pobjedom. "Nadam se da Hajduk neće igrati ovako zatvoreno kao Metalurg. Vrlo je teško igrati protiv momčadi koja se sa svih 11 igrača brani u kaznenom prostoru", rekao je Markevich.

"Činjenica je da imamo problem s realizacijom. Igrači kvalitetne razine koje posjedujemo, morali bi puno lakše završavati akcije. Moramo poraditi na koncentraciji". Posljednjih dana u Dnjepropetrovsku bilo je puno govora kako igrači više nisu toliko motivirani za europske susrete kada se ispalo iz Lige prvaka.

"Liga prvaka je Liga prvaka. Nećemo bježati od toga da je Europa liga ipak slaba utjeha. Ali kad već nismo prošli Kopenhagen, moramo se okrenuti neizbježnom. Plasman u grupe je minimalan zahtjev koji sam stavio pred igrače. Sve ostalo bio bi ogromni podbačaj o kojem ne želim ni razmišljati."

Pročitajte više