Tudora kod Lokomotive prati 300 pobratima Grobara: "Nije mi ugodno u obesparenoj Grčkoj"

Foto: Index

ZBOG Igora Tudora i njegovog PAOK-a konačno je i na jednoj pressici Lokomotive vladala velika gužva. Nakon što su Lokosi prošli prvu europsku prepreku ove sezone, u četvrtak će protiv Grka tražiti prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Europa ligu.

U Kranjčevićevu, Lokomotivin povremeni dom, stiglo je 20-ak grčkih novinara, a najavljen je i dolazak oko 300 PAOK-ovih navijača koliko ih je dobilo ulaznice. Kako Lokomotiva nema navijača, Grci će igrati u domaćinskoj atmosferi.

Bojazan od dolaska Grobara

Također, Index je saznao da su Grobari, navijači Partizana, a inače pobratimi navijača PAOK-a, pokazali interes za ovu utakmicu. Stoga su nam iz Lokomotive rekli  da je baš zbog te činjenice distribucija ulaznica bila rigorozna te se nadaju da nijedna od 300 namjenjenih Grcima neće doći u ruke huliganima iz Srbije.

Podsjećamo, prije pet godina Dinamo je igrao protiv PAOK-a, a autobus s grčkim navijačima usred je Zagreba kamenovan i zapaljen.

Da se ne bi sličan scenarij dogodio i sutra, iz Lokomotive su rekli da će istočna tribina u cijelosti pripasti gostujućim navijačima, a doznali smo i da će osiguranje biti na visini.

Povratak Igora Tudora izazvao je velik interes.

"Naravno da sam sretan što sam se vratio kući, ali ovu utakmicu doživljavam kao svaku drugu normalnu utakmicu. Još nismo u punoj formi, ali nastojat ćemo odigrati što je bolje moguće", rekao je Tudor na početku pressice.

"Lokomotiva se nije puno promijenila. Gledao sam ih u tri utakmice i ne bi trebalo biti nekih iznenađenja", dodao je.

"Neće nam biti lako, dolazimo kod mlade i dobre ekipe. Želim sutra vidjeti jedan dobar PAOK, da igramo kao momčad. Čačić želi ostati "živ" do uzvrata, ali ja na to ne gledam tako. Puno mi je važnije da svakim danom radimo na detaljima i ispravljamo mane te budemo što bolji", kaže Tudor i nastavlja:

"Ne volim pričati o sustavu igre i taktici, više volim o stilu igre. Usred smo priprema i teško mi je ocijeniti u kojoj smo situaciji i u kakvoj formi. Tek nakon nekoliko cijelih utakmica možemo dati neku ocjenu".

Tudor: ''Nije mi lako u obesparenoj Grčkoj, ali fokusiran sam na nogomet''

Tudora smo pitali kako on kao sportaš osjeća nezapamćenu krizu koja potresa Grčku. Trp li nogomet posljedice grčkog financijskog kraha?

''Da, moram priznati da nije ugodno, no bit ću iskren i reći ću da sam potpuno fokusiran na nogomet. Također, nadam se da jednako tako misle i moji igrači.''

''Nisam gledao derbi, ali naravno da sam sretan, ipak sam ja dite Hajduka''

Premda je sad trener PAOK-a, ipak je Tušo ''dite'' Hajduka i nismo ga mogli ne upitati kako komentira nedjeljni derbi. Nakon silnih godina Maksimir je ponovno bio dom navijača, a njegov Hajduk se predstavio u odličnom izdanju protiv ''vječnog'' prvaka.

''Nažalost, nisam gledao utakmicu, ali sam čuo da je Hajduk odigrao odlično. A što da vam kažem, ipak sam ja dite Hajduka i naravno da sam sretan zbog njih. Nisam gledao utakmicu jer imam ovdje zaista puno posla i jednostavno nisam imao vremena. A što se tiče ovog dijela pitanja o navijačima, svi znaju moj stav o tome. Dvije godine sam dosađivao oko te teme, zaista ne želim više ponavljati isto. Sad sam trener PAOK-a.''

Čačić: Tudor je u prednosti, ali imamo šanse

Tudor, koji je preuzeo klupu PAOK-a ovog ljeta, zna točno što može očekivati od zagrebačke momčadi s kojom se susretao dok je vodio Hajduk prošle sezone. Tu činjenicu istaknuo je i trener Lokosa Ante Čačić kao najveću Tudorovu prednost.

"Tudorova prednost je što dobro poznaje Lokomotivu", rekao je Čačić i nastavio:

"Tudor je potpuno promijenio momčad. Teško se pripremiti na temelju samo dvije prijateljske utakmice protiv Dnipra i Bochuma. Premalo je to vremena za neku detaljniju analizu PAOK-a. Ali ponavljam, učinit ćemo sve da budemo što tvrđi orah".

"PAOK je favorit, no mi ćemo napraviti sve da ostanemo živi i za uzvrat. Naša šansa leži u tome što su oni tek sada krenuli s pripremama. Dobra vijest je i što nam se vraćaju Doležal i Prenga", dodao je Čačić.

 

Pročitajte više