UEFA pokrenula istragu nad Dniprom, Danci demantiraju pokazivanje ruskih zastava

Foto: Hina

KROVNA europska nogometna organizacija (UEFA) pokrenula je istragu nad ukrajinskim Dniprom nakon nereda na utakmici između tog kluba i danskog Kopenhagena u sklopu trećeg pretkola Lige prvaka.

Naime, početak drugog poluvremena kasnio je 15 minuta jer su se gostujući navijači Kopenhagena morali skloniti ispod tribina uslijed napada navijača domaćina. Istraga je pokrenuta zbog nereda i loše organizacije, tako je priopćila UEFA.
 

 
Presudu će donijeti 14. kolovoza, kad je sljedeći sastanak Disciplinske komisije, a treba napomenuti da je uzvratni susret ovih dvaju klubova na rasporedu 6. kolovoza.
 
Inače, navijači Dnipra se pravdaju da su bili isprovocirani ruskom zastavom kod navijača Kopenhagena, što bi bio okidač za sukob u situaciji kad je u Ukrajini u tijeku sukob vojske s proruskim separatistima.
 
Danski klub i udruga navijača su to demantirali, navodeći da su ih prije utakmice detaljno pregledali i pretresli i nisu našli nijednu rusku zastavu, a u prilog tome ide i podatak da nitko od predstavnika UEFA nije zabilježio pojavljivanje ruske zastave na tribinama.
 
Još ranije UEFA je baš za slučaj izbjegavanja sukoba zabranila međusobne oglede ruskih i ukrajinskih klubova u europskim natjecanjima.
 

Pročitajte više