Vatreno na posljednjem treningu: Mladi slavili na krilima Perišića, Srna rukom obranio čisti gol



TOČNO 24 sata prije dvoboja s Irskom, hrvatski nogometaši odradili su trening na akustičnom stadionu u Poznanu.

Municipal je vrlo sličan onom montažnom stadionu iz Klagenfurta otprije četiri godine. Izvana izgleda vrlo lijepo, međutim iznutra je isprepleten željeznim konstrukcijama i djeluje prilično zbrkano. Dobra vijest je da je iznimno akustičan, a stotinjak navijača koji su gledali trening stvorili su pristojnu radnu atmosferu.

Nakon početnog rastezanja kojeg je vodio Miljenko Rak pa specifičnih treninga i ševe, uslijedila je tradicionalna utakmica "starih i mladih" uoči utakmice. Stariji su bili u plavim dresovima, a igrali su u sastavu: Pletikosa, Schildenfeld, Šimunić, Pranjić, Srna, Vukojević, Modrić, Dujmović, Kranjčar, Dudu i Jelavić.

Mladi su imali zelene markere, a igrali su u formaciji Subašić, Vida, Ćorluka, Buljat, Strinić, Vrsaljko, Rakitić, Badelj, Perišić, Kalinić, Mandžukić. Igralo se na pola terena i suženom travnjaku dva puta po 15 minuta, a "mladi" su u svakom smislu nadigrali stare. Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Ivan Perišić, a veznjak Borussije u još je jednom navratu ozbiljno zaprijetio pogodivši vratnicu.

Mogli su mladi pobijediti i s više razlike, međutim udarac Rakitića Srna je izbio rukom s gol crte. Rakitić je sam preuzeo odgovornost i pucao penal, ali odlično je reagirao Pletikosa i obranio njegov udarac. Do kraja trening utakmice "stari" su stisnuli, međutim gol nisu uspjeli postići. Nekako najslabije djelovao je Dujmović, po mnogima prvotimac protiv Irske. Pitanje je da li je ova utakmica promijenila Bilićevo mišljenje. On sastav kao i uvijek nije htio odati sve do početka dvoboja...

Pročitajte više