Velika noć za Mellberga, Ibrahimovića i Ševčenka: Trojac postavio impresivne rekorde Eura

OLOF MELLBERG, Zlatan Ibrahimović i Andrij Ševčenko, na sinoćnjoj utakmici Ukrajine i Švedske postavili su nekoliko rekorda na EP-ima, koji neće tako skoro biti dostignuti.

Branič Švedske Olof Mellberg (34) postao je tek šesti nogometaš u povijesti koji je nastupio na četiri europska prvenstva. Prije njega, to je uspjelo samo Lotharu Matthäusu, Peteru Schmeichelu, Alessandru Del Pieru, Edwinu van der Saru i Lilianu Thuramu.

S deset nastupa na europskim prvenstvima Mellberg je do sada držao nacionalni rekord skupa s Henrikom Larssonom i Fredrikom Ljungbergom. Sada je s 11 sam na vrhu.

Zlatan Ibrahimović je sinoć u Kijevu postao najbolji švedski strijelac na Eura s pet golova. Dosad je bio izjednačen s Henrikom Larssonom. Zgoditak protiv Ukrajine mu je 32. u 78. nastupu za Švedsku

S druge je strane Andrij Ševčenko s dva gola za preokret i konačnu 2:1 pobjedu domaćina, postigao prvi pogodak za Ukrajinu na završnicama europskih prvenstava. Također je, s 35 godina i 256 dana, postao najstariji strijelac u povijesti natjecanja s dva gola na jednoj utakmici.

Pročitajte više