Veliki trade u Engleskoj: Sterling u Arsenal, Liverpoolu Walcott i 20 milijuna funti!

Foto: Guliver Image/Getty Images

DVIJE mlade "krilne" zvijezde engleskog nogometa spremaju se za novi početak, koji treba obojici, pišu engleski mediji.

Motivi su im različiti, ali želja za promjenom sredine očita je kod jednog i drugog: Sterling, jedan od najtraženijih mladih (20) igrača na svijetu, odbio je posljednju u nizu Liverpoolovih ponuda, koji mu je za produljenje ugovora važećeg još dvije godine, nudio 100 tisuća funti tjedno.

Rođeni Londončanin Sterling uvjeren je kako mu Liverpool ne može jamčiti ono što želi; borbu za engleski naslov i igranje u Ligi prvaka, što mu je uskratio upravo Arsenal, pobjedom 4:1 u derbiju prošlog vikenda.

Sterling ne krije kako bi rado prešao u Arsenal, prije nekoliko dana u intervjuu je izjavio kako mu laska što ga se dovodi u vezu s tim klubom, što je naravno naišlo na osudu Liverpoola i navijača Redsa.

Walcott s druge strane već neko vrijeme stagnira u Arsenalu, koji ga je 2006. doveo iz Southamptona kao 16-godišnjaka za 5 milijuna funti odštete odmah, ali ga je na kraju s bonusima platio preko 10 milijuna i itekako bi mu dobro došla promjena kluba.

Liverpoolov trener Brendan Rodgers njegov je neskriveni poklonik, pa je prošle godine tražio da u dogovoranom Suarezovom transferu u Arsenal, u suprotnom smjeru uz "par desetaka" milijuna funti krene upravo Walcott. Wenger se složio, ali je Suarez odabrao Barcelonu.

Walcottu je preostala još samo jedna godina ugovora s Arsenalom. Iako se sljdećeg tjedna njegovi predstavnici sastaju s Wengerom da bi razgovarali o mogućnosti produljenja, izvjestan je njegov odlazak, kako ga Topnici ne bi izgubili besplatno, kao slobodnog igrača.
 

Pročitajte više