Veliko priznanje: Ante Tomić drugu sezonu zaredom u najboljoj petorci Eurolige

Foto: Euroleague

ANTE TOMIĆ drugu je sezonu zaredom izabran u najbolju petorku košarkaške Eurolige! Centar Barcelone i hrvatske reprezentacije ove sezone je postao prvi igrač koji je dva mjeseca uzastopce (veljača, ožujak) bio izabran za najkorisnijeg igrača Eurolige, a u dosadašnjem dijelu natjecanja imao je prosjek od 11,8 koševa te 6,3 skokova.

Uz Tomića u petorci sezone su i dvojica igrača Real Madrida Sergio Rodriguez i Rudy Fernandez, zatim Keith Langford iz Armani Milana, te Sonny Weems iz moskovskog CSKA.

Za Tomića se na internetskoj stranici Eurolige navodi kako je veći dio sezone bio udarna igla Barcina napada. Bio je i ponajbolji igrač katalonskog kluba u TOP 16 i među zaslužnima za plasman na 'Final Four' Eurolige. Tomić je u redovima Barcelone imao najbolji prosjek koševa, najviše skokova, te je bio drugi po postotku šuta i broju blokada.

Izabrana je i druga petorka, a u njoj su Stephane Lasme (Panathinaikos), Viktor Hrjapa (CSKA Moskva), Ricky Hickman (Maccabi Electra Tel Aviv), Vasilis Spanoulis (Olympiakos) i Nikola Mirotić (Real Madrid).

U glasovanju za najbolje petorke sudjelovali su navijači te predstavnici medija iz zemalja koje se imale klub u Euroligi.
 

Pročitajte više