Vrsaljko potpisao za Genou: "Vrata Dinama su mu uvijek otvorena"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠIME VRSALJKO, 21-godišnji desni bek Dinama i povremeni reprezentativac Hrvatske, novi je igrač Genoe.

Vrsaljko tako odlazi u bitno lošiji klub od onih koji su se prošlih godinu dana za njega ozbiljno raspitivali ili slali ponude (City, Bayer, Everton), jer Genoa je posljednje dvije sezone Serie A završila na 17. mjestu, posljednjem koje jamči opstanak.

Genoina ponuda od 4 milijuna eura i 25 posto od sljedećeg transfera možda nije bila najizdašnija, jer Bayer je nudio 5 milijuna eura, ali je bila najkonkretnija, a uključuje i osjetnu proviziju Dinamu od Vrsaljkove buduće prodaje.

"Gotovi su svi detalji i Šime Vrsaljko je igrač Genoe. Hvala Vrsaljku za sve što je dao Dinamu posljednjih godina, ali nogomet je takav posao i došlo je vrijeme za rastanak. Očekivali smo to, planirali i zato i jesmo doveli Ivu Pinta koji igra poziciju desnog bočnog. Šimi želimo sve najbolje u karijeri i vrata našeg klubu su mu uvijek otvorena", rekao je nakon završetka posla sportski direktor Modrih Zoran Mamić.

Kruno Jurčić tako je u dva dana ostao bez dva važna igrača pred Miglioreovim golom, koji su preselili u Italiju. Ali dok za njih ima već spremne zamjene - Jedvajevu poziciju drži Addy, Vrsaljkovu preuzima Ivo Pinto, obrana mu nema dubinu, pa je danas javno pručio kako mu treba još jedan stoper.

Pročitajte više