ZŠS će Dinamu u 2013. dati novih 11.2 milijuna kuna

Foto: Drago Sopta / Cropix

NA JUČERAŠNJOJ skupštini Zagrebačkog športskog saveza donosen je proračun za 2013. godinu. On je svega pola milijuna manji no prošle godine (142.6), a najveći dio kolača opet će pripasti Dinamu.

Modri će dobiti 11.2 milijuna, Cibona 4.2, RK Zagreb 6.2, a VK Mladost tri milijuna kuna itd... Prema sportovima, najviše će dobiti nogomet, čak 25,8 milijuna kuna, a slijede košarka s 12,9, rukomet s 12,4, vaterpolo s 4,7 te atletika s 3,8.

Za trzavice na skupštini pobrinuo se slavni Dragutin Šurbek, koji je bio razičaran odnosom prema stolnotenisačima glavnog hrvatskog grada. Naime, stolnotenisači su izbačeni iz Doma sportova.

"Bahato i protuzakonito izbačeni smo iz Dvorane III Sportskog doma. O nama kao da odlučuju ulica i nasilnici. Košarkašice ne žele iz Kutije šibica, prostor na Velesajmu nije odgovarajući i mi se potucamo od nemila do nedraga. Dvjesto djece je na ulici", pjenio se Šurbek.

Tajnik Stjepan Puhak objasnio mu je da je ZŠS osigurao 150 tisuća kuna te da se traži odgovarajući prostor. Dom je sportova pretpostavljen rukometašima i košarkašima.

Pročitajte više